Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες
  • Ανύπαρκτα τα μέτρα επαγρύπνησης, πρόληψης και προστασίας
  • Ανύπαρκτος ο σχεδιασμός για την εκκένωση κατοικημένων περιοχών
  • Αφησαν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και σύγχρονα μέσα την Πυροσβεστική

Να αποσείσει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες, επιχειρεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση μιλώντας για «άνιση μάχη»(!) και για «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα»(!!), προκειμένου να συγκαλύψει ότι η τραγωδία της Πελοποννήσου είναι αποτέλεσμα της αντιδασικής πολιτικής, που εμπορευματοποιεί τη γη και τα δάση προσφέροντας στο βωμό του κέρδους ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπανδρέου επιστράτευσε το «αθώο» ύφος και τα κροκοδείλια δάκρυα, για να κρύψει τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ στο προδιαγραμμένο έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου, που φέρει την υπογραφή της εμπρηστικής πολιτικής των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων.

Με τη μετάβαση του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών αξιωματούχων στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Ζαχάρως και της Λακωνίας, τις διαδοχικές συσκέψεις που ακολούθησαν χτες και προχτές και το τεθλιμμένο ύφος του Κ. Καραμανλή, στις δηλώσεις του από τις περιοχές της τραγωδίας, η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες: α) Για την ανυπαρξία σχεδίου και μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την εκκένωση των κατοικημένων περιοχών. β) Για τη διάλυση από τις ελλείψεις - εξαιτίας των οικονομικών περικοπών - σε προσωπικό και τεχνικά μέσα των μηχανισμών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας.

Μετά τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, που προχτές στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την πολιτική τους μετέθεταν τις ευθύνες για το έγκλημα στην Πυροσβεστική που «έχει το σχεδιασμό και το γενικό πρόσταγμα», ήρθε χτες η δήλωση του Κ. Καραμανλή από τη Σπάρτη μετά από σύσκεψη στη Νομαρχία Λακωνίας, ο οποίος, προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι», αναφέρθηκε στον αναμφισβήτητο «ηρωισμό και αυταπάρνηση» των πυροσβεστών. Βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησαν ποτέ στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού «αποψιλώνοντας» το Πυροσβεστικό σώμα, που και σ' αυτήν την καταστροφή έδωσε τη μάχη με λειψό ανθρώπινο δυναμικό και πεπαλαιωμένα μέσα!

Ο πρωθυπουργός μπροστά στην εκατόμβη των θυμάτων και την τεράστια οικολογική καταστροφή εντελώς προκλητικά βγήκε να ισχυριστεί ότι «η ελληνική πολιτεία, με όλες τις δυνάμεις της, με όλα της τα μέσα, δίνει τη μάχη για να δοθεί τέλος στη μεγάλη αυτή δοκιμασία που περνά ο τόπος μας»... Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δίνουμε μια άνιση μάχη» και μοιράζοντας πάνω στα αποκαΐδια ανέξοδες υποσχέσεις δήλωσε ότι «η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επουλωθούν το ταχύτερο οι βαθιές πληγές που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα»...

Αργά χθες το μεσημέρι συγκλήθηκε κυβερνητική επιτροπή για να εξετάσει την κατάσταση.Χτες, σύμφωνα μεπληροφορίες, στα μέτωπα της πυρκαγιάς βρέθηκαν κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντοτρομοκρατικής.

Στη Ζαχάρω βρέθηκε και ο Γ. Παπανδρέου, που μίλησε για «βιβλική καταστροφή» και πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες είναι μεγάλες, αλλά δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε για αυτές», επιλέγοντας να μην ανοίξει μια συζήτηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εφάρμοσε την ίδια πολιτική μ' αυτήν που σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση και παραδίδει τη ζωή, τα δάση και τις περιουσίες του ελληνικού λαού στις ορέξεις της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ