Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Να μην καταντήσει η Παιδεία «καμένη γη»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει τα παρακάτω:

«

Η φετινή άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση της εκπαίδευσης, αλλά με το βαθμό δυσκολίας των εξετάσεων στη δεδομένη συγκυρία.

Είτε ψηλά, είτε χαμηλά διαμορφώνονται οι βάσεις, ο λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η μόρφωση των παιδιών του κάθε χρόνο "κατεβαίνει" χαμηλότερα και το μόνο που ανεβαίνει είναι το κόστος της. Αυτό είναι το σίγουρο αποτέλεσμα των διαδοχικών "μεταρρυθμίσεων" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που παραδίνουν κομμάτι - κομμάτι το φιλέτο της εκπαίδευσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατρέπουν σε ολοένα ακριβότερο και χειρότερο εμπόρευμα. Οι χιλιάδες νέοι που "απορρίφθηκαν" θα βιώσουν για μια ακόμη χρονιά το αδιέξοδο της ανυπαρξίας δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης για να ενισχυθεί η πελατεία των ιδιωτών σχολαρχών της κατάρτισης και των ψευτο-κολεγίων. Η μεγάλη μάζα των νέων που σήμερα εισάγονται στην ανώτατη εκπαίδευση, θα βρεθεί σε τμήματα δεξαμενές ελαστικής απασχόλησης και ανεργίας. Καμιά αλλαγή εξεταστικού δεν πρόκειται να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα της Παιδείας. Το εξεταστικό δεν είναι παρά μόνον ο καπνός από την πολιτική που κατακαίει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων, προπαντός εκείνων που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα.

Για τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους νέους, το λαό, η μόνη λύση είναι να εμποδίσουν όσο είναι ακόμη καιρός το δικομματισμό να καταντήσει και την Παιδεία, καμένη γη. Να στηρίξουν με ψήφο και δράση την πολιτική του ΚΚΕ, για Ενιαία και αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ