Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εγκριση κυβέρνησης και έκκληση για «ενότητα»

ΠΑΡΙΣΙ, ΑΓΚΥΡΑ.--

Εγκρίθηκε χτες η νέα τουρκική κυβέρνηση, από το νέο Πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στο στρατό για ενότητα...

Σύμφωνα με δηλώσεις του, μετά την εκλογή Γκιουλ στην προεδρία, ο Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να ενωθούμε γύρω από τις αξίες του έθνους μας, τις αρχές της Δημοκρατίας και τους κοινούς μας στόχους. Διαπνεόμενος από αυτά τα συναισθήματα, χαιρετίζω τους ήρωες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και όλο το έθνος», απαντώντας στις προειδοποιήσεις περί «εστιών του κακού», του στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι το Παρίσι επιθυμεί να ανοίξουν τα 30 κεφάλαια της διαπραγματευτικής διαδικασίας που αφορούν τη σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ και να μετατεθούν χρονικά για «αργότερα» τα πέντε, που συνδέονται με την πλήρη ένταξη, επαναλαμβάνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί «εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά δεν επιθυμεί να προκαλέσει ρήξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ