Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Αρχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης (πολιτιστικές, αθλητικές, θρησκευτικές) για τα 85 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας, σε συνεργασία με τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης. Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

11/9 (9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη): Συναυλία του συγκροτήματος «CARAVAN», «Οι μουσικές των προσφύγων», στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

13/9 (7 μ.μ.): Ανάγνωση παραμυθιών στο ΧΑΜΑΜ (Μυλάσσων & Αρμενίων Προσκόπων).

17/9 (7.30 μ.μ.): Παράσταση Καραγκιόζη «Το στοιχειό της Σμύρνης», από το Θέατρο Σκιών του Χάρη Μπιλίνη (πλατεία Αγ. Γεωργίου Νίκαιας).

18/9 (9 μ.μ.): Συναυλία - αφιέρωμα στους Βαγγέλη και Αγγέλα Παπάζογλου. Παρουσίαση του δίσκου «Ενα τραγούδι για την Κοκκινιά», με το συγκρότημα «Δρόμος» (Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας. Είσοδος ελεύθερη).

19/9 (7.30 μ.μ.): Παράσταση Καραγκιόζη «Το στοιχειό της Σμύρνης» (Θέατρο Σκιών Χάρη Μπιλίνη, παιδική χαρά, τέρμα Αγγελου Σικελιανού, Ανω Νεάπολη). Στις 8.30 μ.μ.: Διάλεξη της Δώρας Μόσχου με θέμα: «Η Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή. Ενας ελληνικός δρόμος για την πρωταρχική συσσώρευση» (αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου).

20/9 (7 μ.μ.): Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μικρασιάτισσας Μάνας, ομιλίες, καταθέσεις στεφανιών (πλατεία Δημοκρατίας, Κρήνης) και Λαμπαδηδρομία.

21/9 (7.30 μ.μ.): Παράσταση Καραγκιόζη «Το στοιχειό της Σμύρνης» (πλατεία Τριών Ιεραρχών, στα Ασπρα Χώματα). Στις 8.30 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου του Νέαρχου Γεωργιάδη «Κώστας Παπαδόπουλος - Ο Παγκανίνι του μπουζουκιού», συναυλία με τον Κώστα Παπαδόπουλο και το συγκρότημά του (Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, είσοδος ελεύθερη).

22/9 (7.30 μ.μ.): Παράσταση Καραγκιόζη «Το στοιχειό της Σμύρνης» (πλατεία Χαλκηδόνας).

23/9 (7.30 μ.μ.): Παράσταση Καραγκιόζη «Το στοιχειό της Σμύρνης» (πλατεία Παιδικής Στέγης).

24/9 (8.30 μ.μ.): Θεατρική παράσταση: «The Black Eyed» της Betty Shamieh, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (μάνδρα Μπλόκου Κοκκινιάς, είσοδος ελεύθερη).

  • Ο Δήμος Νίκαιας ανακοίνωσε, χτες, ότι ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 5/9, στο «Κατράκειο», παράσταση με την αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ