Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Με «Κάλλας» στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντοκιμαντέρ «Callas assoluta» το οποίο γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από τότε που έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κάλλας, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη σε παγκόσμια πρεμιέρα, στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η προβολή θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Orizzonti Eventi» του Φεστιβάλ.

Η ταινία για τη μεγάλη «ντίβα» της όπερας είναι μια ελληνο-γαλλική παραγωγή στην οποία συμμετείχε και η ΕΡΤ. Η σκηνοθεσία είναι του Γάλλου ντοκιμαντερίστα Φιλίπ Κολί. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην προσωπική ζωή και στην καλλιτεχνική πορεία της Κάλλας με καθαρά κινηματογραφικούς τρόπους, χωρίς να προβάλει συνεντεύξεις και μαρτυρίες και χωρίς να κάνει αναλύσεις. Ο Κολί ακολουθεί βήμα, βήμα τη διαδρομή της Μ. Κάλλας, εστιάζοντας την προσοχή του σε τέσσερις περιόδους της ζωής της. Στα χρόνια του '30 στη Ν. Υόρκη, στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα, στη δεκαετία του '50 στην Ιταλία και στα τελευταία χρόνια της ζωής της στο Παρίσι.

Ο φακός καταγράφει τους χώρους στους οποίους η Μ. Κάλλας γνώρισε τους μεγαλύτερους θριάμβους της, από τη Σκάλα δηλαδή του Μιλάνου μέχρι την Επίδαυρο, ενώ η φωνή της ακούγεται όπως ήταν στην περίοδο της μεγάλης ακμής της, μέσα από σπάνιες ηχογραφήσεις.

Στη χώρα μας η ταινία «Callas assoluta» θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1 την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, στις 21.45 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μαρία Κάλλας, η απόλυτη ντίβα». Αφηγητής στην ελληνική βερσιόν της ταινίας είναι ο Δημήτρης Καταλειφός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ