Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
«Μέριμνα» προεκλογικών αναγκών

Κοροϊδία των ατόμων ειδικών κατηγοριών, καθώς οι θέσεις που καθορίστηκαν είναι μόνο 157

Στη ρουσφετολογική αξιοποίηση του νόμου 2643/1998 στα πρότυπα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου. Ετσι, με αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις, που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, καθορίστηκε ο αριθμός και η κατανομή των προσλήψεων ατόμων ειδικών κατηγοριών.

Οι θέσεις αυτές θα προκηρυχτούν στο μέλλον που σημαίνει ότι -τουλάχιστον προς το παρόν - αποτελούν προεκλογική υπόσχεση η οποία εξαντλείται μόλις σε 157 θέσεις. Απ' αυτές οι 56 είναι για Ατομα με Αναπηρίες, 13 για παιδιά αναπήρων πολέμου, οι 18 για παιδιά αυτών που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, 41 για τρίτεκνους και 25 για πολύτεκνους.

Με το νόμο 2643/1998 θεσμοθετήθηκε η «μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών» και προβλέπει προκηρύξεις θέσεων κάθε χρόνο. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις προκηρύξεις στις οποίες έρχεται να προστεθεί και η τωρινή προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ. Μάλιστα η πρώτη προκήρυξη έγινε πάλι προεκλογικά το 2000 απ' την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η επόμενη προκήρυξη έγινε το καλοκαίρι του 2002 και η - τότε - κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τροποποίησε στο μέσο της προκήρυξης τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα τη μαζική ακύρωση των 15.000 απ' τις 23.000 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί.

Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική - και πρακτική - η κυβέρνηση της ΝΔ διατήρησε τα δικαιολογητικά που ανακοινώθηκαν το 2002, ενώ έκανε διαγωνισμό - φιάσκο το Γενάρη του 2005 για 750 θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλη την Ελλάδα.

Συμμέτοχος στη μετατροπή του νόμου 2643/1998 σε ρουσφετολογικό μηχανισμό και πηγή άντλησης ψήφων είναι η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς της ΕΣΑμεΑ περί αποχώρησης των εκπροσώπων της από τις Επιτροπές Προσλήψεων, και επανέρχεται στις Επιτροπές, και συμμετέχει στις αισχρές διαδικασίες. Επίσης διευκολύνει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - που οδηγούν μαζικά τους ανάπηρους στην ανεργία - προβάλλοντας αποπροσανατολιστικά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ