Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Νέες ρωσικές «προειδοποιήσεις»

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

«Κόκκινες γραμμές» που για τη Μόσχα είναι αδιαπραγμάτευτες αποτελούν η αμερικανική «αντιπυραυλική» ασπίδα στην Ευρώπη και το Κοσσυφοπέδιο, υποστήριξε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας την αντίθεση της Ρωσίας σε «μονομερείς» λύσεις για την επίλυση ζητημάτων ασφαλείας.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε την ελπίδα πως «κανείς δε θέλει να κάνει το Κοσσυφοπέδιο όργανο σύγχυσης και αποσταθεροποίησης, όχι μόνον στα Βαλκάνια αλλά και σ' όλη την Ευρώπη». Υποστήριξε έτσι τη συνέχιση των συνομιλιών Βελιγραδίου - Πρίστινας με σκοπό την επίτευξη «ουσιαστικής προόδου», αφήνοντας ανοιχτή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και μετά την 10η Δεκέμβρη, οπότε θα του υποβάλλει σχετική έκθεση η τρόικα της Ομάδας Επαφής.

Τέλος, χτες στο Βελιγράδι ο ευρωενωσιακός απεσταλμένος στην Ομάδα Επαφής για το Κοσσυφοπέδιο Βόλφανγκ Ισινγκερ, πραγματοποίησε απανωτές συναντήσεις με τη σερβική ηγεσία, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει προθέσεις και αντιδράσεις μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Βελιγραδίου - Πρίστινας στη Βιένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ