Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για τις πυρκαγιές

Στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των πυρκαγιών, στους πραγματικούς υπαίτιους, στις καταστροφικές συνέπειες που προκύπτουν για τα λαϊκά στρώματα των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και στα άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα που διεκδικεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συγκεκριμένα σημειώνεται:

«Οι μεγάλες πυρκαγιές και οι μεγάλες καταστροφές του φετινού καλοκαιριού δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ηρθαν σαν συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, οι οποίες στο όνομα της ασύδοτης δράσης του κεφαλαίου και της εμπορευματοποίησης ασέλγησαν και ασελγούν πάνω στο φυσικό περιβάλλον με την αντιδασική πολιτική τους.

Με νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκατοντάδες χιλιάδες δασικές εκτάσεις αποχαρακτηρίστηκαν και άλλαξαν χρήση. Τώρα πάνω στα αποκαΐδια αυτών των πολιτικών κοκορομαχούν για το ποιος απ' τους δυο τους έκαψε περισσότερα στρέμματα. Τώρα πάνω στα αποκαΐδια εξακολουθούν και οι δύο να υπόσχονται αναγέννηση των καμένων περιοχών μέσα από την ασύδοτη δράση πολυεθνικών και μεγάλων κατασκευαστικών και τουριστικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ με πλήρη συναίσθηση των περιστάσεων σημειώνει ότι οι καταστροφές δεν τελείωσαν ακόμα. Θα τις συναντήσουμε στο άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον, σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, της πολιτιστικής και της περιβαλλοντικής ζωής. Στις νέες αυτές συνθήκες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθεί πραγματικά αλληλέγγυο στους αγώνες που έτσι κι αλλιώς θα αναπτυχθούν για την επιβίωση των πυρόπληκτων και την πραγματική αποκατάστασή τους. Εχουμε δρόμο μακρύ και δύσκολο να διανύσουμε μαζί με όλον αυτόν τον απλό κόσμο που είδε το βιος του να καταστρέφεται.

Το ΠΑΜΕ προτείνει και διεκδικεί:

  • Ουσιαστική καταγραφή των καταστροφών
  • Καμιά αλλαγή χρήσης γης
  • Πάγωμα αποπληρωμής δανείων
  • Ολική αποζημίωση σπιτιών, αγροτικού και ζωικού κεφαλαίου
  • Ετήσια απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς
  • Δεσμευτικό σχεδιασμό αναδάσωσης όλων των καμένων
  • Αμεση κάλυψη κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό σε ΕΣΥ, Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία
  • Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικά

Ταυτόχρονα, το ταξικό κίνημα θα εντείνει την πάλη του για να σταματήσει η αντισυνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24, να καταργηθούν οι νόμοι της ΝΔ (1979) και του ΠΑΣΟΚ (1987)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ