Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα χέρια των εργαζομένων η μάχη των Συμβάσεων

Η απάντηση του Γιώργου Μαυρίκου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Στα χέρια των εργαζομένων, του ταξικού κινήματος βρίσκεται η πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων. Αυτό ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μαυρίκος στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε πώς θα «κινηθεί» το ΠΑΜΕ στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ που θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές.

Παρουσιάζοντας τη θέση του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Οπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα θα πάμε με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Θα παλέψουμε ώστε οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, να υιοθετήσουν το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο. Πιστεύουμε ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια το σύνθημα για 1.300 ευρώ είχε γίνει σύνθημα στα πανό, στις διαδηλώσεις, στους αγώνες των εργαζομένων και στα διεκδικητικά τους πλαίσια, έτσι θα γίνει και τώρα. Βεβαίως στις συναντήσεις, όποιες γίνουνε με τους βιομήχανους, θα προβάλλουμε αυτή τη θέση και θα επιχειρήσουμε με την τακτική μας, με τη στάση μας να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Προειδοποίησε πως λόγω των συσχετισμών στις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν αλωθεί από τη γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η κατάσταση είναι δύσκολη. Από αυτή την άποψη, ξεκαθάρισε ότι «το βάρος θα πέσει στο ΠΑΜΕ, στη βάση των ίδιων των εργαζομένων, στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα, στα συνδικάτα, που θα αγωνιστούμε για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων». Και θύμισε τα θετικά παραδείγματα Ομοσπονδιών όπως των Οικοδόμων, των Εμφιαλωμένων κ.ά. που με τον αγώνα τους κατάφεραν να υπογράψουν ΣΣΕ πολύ πάνω από την αύξηση των 0,77 ευρώ στο μεροκάματο που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ