Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προς κατεδάφιση το διατηρητέο της Δ. Αεροπαγίτου

Το «τέλος» του πάλαι ποτέ διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Δ. Αεροπαγίτου 17, για να μην «χαλάει» η «μόστρα» του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, υπέγραψε ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, στις 30/8. Με την απόφαση αίρεται η «ολική και διηνεκής προστασία» του κτιρίου, προκειμένου το ΝΜΑ «να έχει απρόσκοπτη οπτική επαφή» με την Ακρόπολη!

Η απόφαση έρχεται να επικυρώσει όλο το σκεπτικό των αντιδράσεων για τη χωροθέτηση του ΝΜΑ στου Μακρυγιάννη, τόσο γιατί τσιμεντοποιείται ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, με τεράστιας σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα (μέρος των οποίων θα αποτελέσουν το αρχαιολογικό «άλλοθι» του μουσείου αφού θα είναι ορατά κάτω από αυτό), αλλά και με δυσμενείς επιπτώσεις στη χωροταξία και το περιβάλλον της περιοχής, όσο και γιατί το ίδιο το μουσείο θα λειτουργεί ουσιαστικά με εμπορευματικούς όρους, ενταγμένο στη «φιλοσοφία» της ιδιωτικοοικονομικής «ευελιξίας».

Επαναλαμβάνοντας την εξαρχής αντίθεση του ΚΚΕ στη χωροθέτηση και στο χαρακτήρα του ΝΜΑ, ο υποψήφιος του Κόμματος στην Α΄ Αθήνας, Στέλιος Λάμπρου, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «οι αστοχίες της αρχιτεκτονικής λύσης δεν πρόκειται να αρθούν με την κατεδάφιση των διατηρητέων κτιρίων», χαρακτηρίζοντας την κατεδάφιση παράνομη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ