Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποναρκοθέτησαν 300 στρέμματα

Εκδήλωση ενημέρωσης για την πορεία του έργου «Ψηφιακή Καταγραφή και Πιλοτική Εφαρμογή Αποναρκοθέτησης Παλαιών Ναρκοπεδίων και Υποπτων Χώρων» που υλοποιούν οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, με στόχο να δοθούν για «αξιοποίηση - εκμετάλλευση» περιοχές φυσικού κάλλους, στο Γράμμο και το Βίτσι, πραγματοποιήθηκε χτες στην Κοζάνη.

Το έργο, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί κατά 80%. Οπως ανακοινώθηκε χτες, ολοκληρώθηκε η πιλοτική αποναρκοθέτηση 310 στρεμμάτων στους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Αυτές οι εκτάσεις θα αποδοθούν για χρήση μετά τον έλεγχο που θα πραγματοποιήσει ο στρατός το επόμενο διάστημα, μετά τις εκλογές.

Το κύριο μέρος του έργου αφορά την ψηφιακή καταγραφή με αποτύπωση τους σε χάρτες όλων των παλαιών ναρκοπεδίων και υπόπτων χώρων. Μέχρι τώρα - το έργο «τρέχει» από τον Απρίλη του 2007 - παραδόθηκαν όλοι οι χάρτες με αποτυπωμένα όλα τα ναρκοπέδια και ύποπτους χώρους. Καταγράφονται 786 ναρκοπέδια και ύποπτοι χώροι ανάμεσα στα οποία και 135 που βρίσκονται εντός αμυντικής ζώνης στην περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων. Επίσης, υλοποιήθηκαν κατά 60% οι τοπογραφικές εργασίες (οριοθέτηση και σήμανση) ναρκοπεδίων και ύποπτων χώρων.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει καταρτίσει πρόγραμμα προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση της πολιτικής αποναρκοθέτησης το οποίο ελπίζει να χρηματοδοτηθεί από το Δ' ΚΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ