Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στήνουν σκηνικό διώξεων σε βάρος του ΠΑΜΕ

Ενοχλεί η δράση του ταξικού Εργατικού Κέντρου και του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων

Οι κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο είναι αυτές που ενόχλησαν την εργοδοσία
Οι κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο είναι αυτές που ενόχλησαν την εργοδοσία
Με μηνύσεις κατά του Τάκη Στρούζα, προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου και του Θοδωρή Σαρακίνη, προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, προσπαθεί η εργοδότρια του ξενοδοχείου «ΖΑΝΤΕ ΠΑΡΚ» κ. Τετράδη να βάλει φρένο στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του νησιού, προκειμένου να συνεχίσει να αυθαιρετεί σε βάρος των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι ταξικές δυνάμεις στο νησί έδωσαν τη μάχη το προηγούμενο διάστημα με παραστάσεις διαμαρτυρίας και περιοδείες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θορυβημένη η εργοδοσία και μην μπορώντας να σταματήσει αυτές τις παρεμβάσεις με άλλο τρόπο, κατέφυγε στα δικαστήρια, μηνύοντας τους συνδικαλιστές για συκοφαντική δυσφήμιση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και ηθική βλάβη! Με αυτές τις κατηγορίες ο Πταισματοδίκης του νησιού κάλεσε τα συνδικαλιστικά στελέχη να απολογηθούν σήμερα.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΕΚ Ζακύνθου «δεν είναι τυχαίες οι μηνύσεις προεκλογικά. Θέλουν να δείξουν στους εργαζόμενους ότι αυτοί κάνουν κουμάντο, μπορούν να παρανομούν, μπορούν να αυθαιρετούν, μπορούν νόμους και δικαιώματα να τα κάνουν στραπάτσο και όποιοι αντιστέκονται σ' αυτές τους τις επιδιώξεις μπορούν να τους σέρνουν κατηγορούμενους στο εδώλιο, ώστε απρόσκοπτα να ξεζουμίζουν και να αυθαιρετούν απέναντι στους εργαζόμενους και όχι μόνο».

Υπογραμμίζει ότι η εργοδοσία γελιέται αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με μηνύσεις. Αντίθετα - σημειώνει - αυτές οι μεθοδεύσεις το δυναμώνουν, το ατσαλώνουν, για να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Καλεί, τέλος, τους φορείς, τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού να καταδικάσουν αυτήν την επιχείρηση τρομοκράτησης και να ορθώσουν μαζικό ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και τους πολιτικούς υποτακτικούς της. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα αποδυναμώνοντας το δικομματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ