Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΦΕΙΟ»
Στο «σφυρί» προς όφελος ιδιωτών

Από το έργο του Ανδρέα Θωμόπουλου «Απ' έξω», με το θίασο «Προσωδία»
Από το έργο του Ανδρέα Θωμόπουλου «Απ' έξω», με το θίασο «Προσωδία»
Στο «σφυρί» και στα «μουλωχτά» (εν μέσω προεκλογικής περιόδου) το Δημόσιο αποφάσισε να βγάλει το θέατρο «Βαφείο», αποδεικνύοντας, με αυτόν το χυδαίο τρόπο ότι το αστικό κράτος λειτουργεί άψογα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει την κερδοσκοπία του κεφαλαίου. Οπως καταγγέλλει ο θίασος «Προσωδία», που στεγάζεται στο θέατρο, μετά τη δημοπρασία που οργανώνει (18/9/2007) η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου «αυτός ο θαυμάσιος χώρος θα γίνει μπαρ, σκυλάδικο, πολυκατοικία, ή θα γκρεμιστεί!».

Το θέατρο «Βαφείο» (Αγίου Ορους 16, Βοτανικός) και αν και μικρό έχει μεγάλη ιστορική αξία, αφού αποτελεί τμήμα του ιστορικού βαφείου - φινιριστηρίου της οικογενείας Σικ, ιδρυθέν το 1885. Αντί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να χαρακτηρίσουν όλο το κτίριο (ως όφειλαν, αφού εμπίπτει στη σχετική νομοθεσία), το άφησαν εγκαταλειμμένο και σε άθλια κατάσταση. Η «Προσωδία», πριν επτά χρόνια, μίσθωσε τα 140 τ.μ. από την ΚΕΔ, τα αποκατέστησε και διαμόρφωσε το θέατρο «Βαφείο» «με κόπο, πόνο και χρήμα». Να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο κτίριο (δεν ανήκει στην ΚΕΔ) παραμένει σε άθλια κατάσταση.

Η ουσία είναι τι (δεν) κάνει το ΥΠΠΟ. «Γιατί το συμφέρον του Δημοσίου είναι να καταστρέψει ένα υγιές θέατρο, πουλώντας το σε ιδιώτη και δεν το χρησιμοποιεί διαφορετικά; Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο χαρίζει, με επιδοτήσεις, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων σε Ανώνυμες Εταιρείες όπως είναι οι ΠΑΕ, (βλ. γήπεδο Καραϊσκάκη - Ολυμπιακός), Βοτανικός (ΠΑΟ), και το πολύ πρόσφατο προσύμφωνο του ΟΔΔΥ για το γήπεδο της ΑΕΚ) και την ίδια στιγμή για τον Πολιτισμό (...) επιφυλάσσει τέτοια αντιμετώπιση;», είναι μερικοί από τους εύλογους προβληματισμούς του θιάσου...

Η «Προσωδία» ετοιμάζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11/9, 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και στις 18/9 έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ (Λεωφ. Αλεξάνδρας 158Α, έναντι Αρείου Πάγου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ