Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλίες συμπαράστασης

Αφιερωμένη στα θύματα των πυρκαγιών είναι η συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» (10/9, 9 μ.μ., στρατόπεδο Χαϊδαρίου), παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο ο Δήμος Χαϊδαρίου θ' ανακηρύξει επίτιμο δημότη. Οι Πέτρος Γαϊτάνος, Υακίνθη Λάγιου και Μαρία Ζώη θα ερμηνεύσουν γνωστά θεατρικά και κινηματογραφικά τραγούδια του συνθέτη, με παράλληλη προβολή κινηματογραφικών αποσπασμάτων, φωτογραφικών ντοκουμέντων και βίντεο από την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας (Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιος, 114, επταετία), της Κύπρου, της αντιδικτατορικής αντίστασης των λαών της Λ. Αμερικής, τον αγώνα του IRA, τον αγώνα της Παλαιστίνης, τον πόλεμο στο Λίβανο, την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ, τα στρατόπεδα Γκουαντάναμο και Αμπου Γκράιμπ.

  • Ο Δήμος Κηφισιάς οργανώνει (9/9, 9 μ.μ., στάδιο Ζηρίνη) συναυλία συμπαράστασης στους πυρόπληκτους, με τον Χρήστο Νικολόπουλο και ερμηνευτή τον Δημήτρη Μπάση.
  • Στις 10/9 (8.30 μ.μ.), στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγ. Στεφάνου, θα δοθεί συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, αφιερωμένη στα θύματα των πυρκαγιών. Συμμετέχουν: Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Βασιλική Λαβίνα, Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Καρράς, Ζήνα Αρβανιτίδη, «Παλίντονος Αρμονία» και το φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς». Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ