Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τάζουν χρήμα για να κάμψουν τις αντιστάσεις

ΠΡΑΓΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Μια νέα προσπάθεια πολιτικής δωροδοκίας χαρακτήρισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) την οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσε ότι θα δώσει η τσέχικη κυβέρνηση στους δήμους και στις κοινότητες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το σύστημα ραντάρ της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης - στο οποίο περιέχονται εκατοντάδες εκατομμύρια κορόνες - έχει στόχο να σπάσει την αντίσταση των δημάρχων που αντιτάσσονται στην εγκατάσταση της ασπίδας στην περιοχή του Μπρίντι, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γίρζι Ντολέις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη.

Παράλληλα, νέες κινητοποιήσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβάνοντας και τη συμβολική περικύκλωση της συγκεκριμένης στρατιωτικής τοποθεσίας στις 21 του Σεπτέμβρη και στη συνέχεια συγκέντρωση στην πόλη Μίσοφ, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιήσει τόσο το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας όσο και η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Πολωνίας και των ΗΠΑ για το θέμα της εγκατάστασης της «ασπίδας» και σύμφωνα με δηλώσεις τους αναμένεται μια συμφωνία σε δύο ή τρεις μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ