Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις την επόμενη περίοδο και τώρα να υφαρπάξει ψήφους των εργαζομένων για ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη στο προσκλητήριο της κυβέρνησης για ενότητα, γιατί στόχος της είναι να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις την επόμενη περίοδο και τώρα να υφαρπάξει ψήφους των εργαζομένων για ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση, κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με το ποιον ωφέλησε και σε ποιον απολογείται η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Παρακολουθούν να αυξάνονται θεαματικά τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, με την πρακτική στήριξη των αναπτυξιακών νόμων, της φορολογικής μεταρρύθμισης, των πόρων του Γ΄ και Δ΄ ΚΠΣ, των ΣΔΙΤ. Βλέπουν την ίδια ώρα την κυβέρνηση να επιχειρεί να εμφανίσει σαν κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα προς ορισμένες ομάδες ακραίας φτώχειας. Ψίχουλα που θα διασφαλιστούν με αφαίμαξη των υπόλοιπων εργαζομένων και τα οποία θα εξανεμιστούν αμέσως από την ακρίβεια, την πολιτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της Υγείας.

Απέναντι στους εργαζόμενους βρίσκεται ένα εχθρικό κράτος, που γι' αυτό ακριβώς είναι αναποτελεσματικό για το λαό».

Η λαϊκή δυσαρέσκεια πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφο κατά του δικομματισμού. Να ανοίξει ο δρόμος για την ελπιδοφόρα προοπτική που προτείνει στο λαό το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ