Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παράσταση για ένα ρόλο

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν όπως αναμενόταν το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αναγέννησης Καρδίτσας. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα, καθώς επικράτησαν των αντιπάλων τους με 7-0. Ο αγώνας ήταν ένα τεστ πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Βαλένθια στις 12 του Σεπτέμβρη που θα ανοίξει και την αυλαία των αγώνων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 12' με τον Ζε Ελίας που με δυνατό αριστερό σουτ παραβίασε την εστία του Κουτσόπουλου σκοράροντας για πρώτη φορά με τα «ερυθρόλευκα». Στο 35', ο συνήθης πλέον σκόρερ των πρωταθλητών Ζιοβάνι, πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Καρδίτσας γράφοντας το 2-0. Η συνέχεια ανήκε στον έτερο Βραζιλιάνο, τον Λουτσιάνο που με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα (49'), ενώ η πάσα του στο 64' είχε παραλήπτη τον Αλεξανδρή που δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει κάνοντας το 4-0. Ο Ελληνας άσος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 71' κάνοντας το 5-0. Το 6-0 πέτυχε ο Λουτσιάνο τρία λεπτά πριν τη λήξη και το τελικό 7-0 έγραψε ο Ζιοβάνι με προβολή στο 88'. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα επτά γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη, το σκορ μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν ο Ζιοβάνι δεν έστελνε δύο φορές (39' και 43') την μπάλα στο δοκάρι.

  • Επίδειξη ισχύος έκανε ο Ηρακλής στο γήπεδο του Καλοχωρίου απέναντι στον Αθηναϊκό τον οποίο νίκησε με 3-0. Οι ποδοσφαιριστές του «Γηραιού» έδειξαν ακόμα μια φορά ότι έχουν βρει την αγωνιστική τους φόρμα, αλλά ο αγώνας αυτός ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς στο γήπεδο βρίσκονταν και «κατάσκοποι» τη γαλλικής Γκενιόν, που θα είναι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Ηρακλής μπήκε νωθρά στο γήπεδο και έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Αθηναϊκό που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Σαπουντζή που πλάσαρε τον Βεζυρίδη, ενώ τα τέρματα για την ομάδα του διπλασίασε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 65' ο Μιλόγεβιτς. Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Εντερσον στο 75'.
  • Ευχάριστο απόγευμα πέρασε χτες και ο ΠΑΟΚ απέναντι στους Αμπελόκηπους στο γήπεδο της Επανωμής. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε του αντιπάλου του με 6-1, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του πρώτου γύρου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε τους παίκτες του να αγωνίζονται καλά μέχρι το 60' όμως από εκεί και πέρα λίγο η κούραση, λίγο και η συντήρηση δυνάμεων για τους αγώνες με την Μπεϊτάρ, κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Σπάσιτς (2), Μπράτιτς (2) και από ένα οι Ναλιτζής και Καφές.
  • Εύκολη νίκη με 3-0 πέτυχε ο Ιωνικός επί του Παναιγιάλειου που τον κράτησε ζωντανό στη «μάχη» του κυπέλλου. Η ομάδα του Πειραιά χωρίς να ικανοποιήσει πήρε τη νίκη με γκολ των Κομπαγιάσι (20') και Κουρμπέλο (60' και 71'). Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από το 68' ο Παναιγιάλειος έπαιζε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Καραπίτσος.
  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σκόντα Ξάνθη - Κιλκισιακού 4-1, Απόλλων Αθ. - Πιερικός 1-0, Αιγάλεω - Πατραϊκός 5-2, Απόλλων Καλαμαριάς - Ιάλυσος 5-0, Αγ. Νικόλαος - Αχαρναϊκός 1-0, Ακράτητος- Λύκοι 2-1, Λάρισα - Κοζάνη 2-1, Ναυπακτιακός Αστέρας - Καβάλα 1-1, Παναιτωλικός - Βέροια 1-1, Καλλιθέα - Μαρκό 2-3.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ