Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη ο δήμαρχος Ζακύνθου

Συνελήφθη την Κυριακή ο δήμαρχος Ζακύνθου, Ακης Τσαγκαρόπουλος, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα εμπρησμού της οικονομικής υπηρεσίας του δημαρχείου που έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Ο δήμαρχος κατηγορείται συνολικά για έξι κακουργήματα.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η απόπειρα εμπρησμού να σχετίζεται με τις καταγγελίες για οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο. Ο δήμαρχος φέρεται - σύμφωνα με τις αρχές - να έχει αποσπάσει χρήματα από δάνεια μέσω πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Α. Τσαγκαρόπουλος έλαβε προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθεί και σήμερα, Τρίτη, θα οδηγηθεί ξανά στην ανακρίτρια του νησιού.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι εξελίξεις στο Δήμο Ζακυνθίων αποκαλύπτουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η αρπαχτή, η μίζα, η συναλλαγή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιχειρηματικούς ομίλους και τραπεζίτες είναι προϊόντα του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αντιλαϊκής πολιτικής που από κοινού συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Και τονίζει: «Ο κουρνιαχτός των σκανδάλων που σηκώνεται δεν πρέπει να σκεπάσει την ευθύνη των κομμάτων της πλουτοκρατίας για τα βάσανα του λαού. Οι εργαζόμενοι του νησιού, η νεολαία, με κριτήριο την πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, να "κοντύνουν" τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να αναδείξουν πανίσχυρο το ΚΚΕ στη Ζάκυνθο για να λιγοστέψουν τα εμπόδια στο άνοιγμα του δρόμου της ελπίδας, της αναζωογόνησης, της πάλης για αλλαγές στο συσχετισμό δύναμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ