Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Αντιδρούν στους αποκλεισμούς

Από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών για το δικαίωμα στη δουλιά
Από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών για το δικαίωμα στη δουλιά
Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Α΄ και Β΄ Εκπαίδευσης ξεκινούν σήμερα κινητοποιήσεις οι καθαρίστριες των σχολείων Πειραιά ενώ παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή, είναι αποφασισμένες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργίες και άλλες μορφές δράσης μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οπως τόνισε και στην ομιλία της στη συνέλευση η πρόεδρος Μαργαρίτα Ρεΐση, σήμερα αποκλείονται από την εργασία όσες συμβασιούχες δε μονιμοποιήθηκαν και στη θέση τους προσλαμβάνονται, ως συμβασιούχες, νέες, χωρίς προϋπηρεσία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Παράλληλα με την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς των μόνιμων επιχειρούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, από τις 7.000 που μονιμοποιήθηκαν, οι 2.500-3.000 αμείβονται με μισθούς ντροπής που φτάνουν και τα 50 ευρώ το μήνα. Κι αυτό γιατί κριτήριο για την απασχόλησή τους και την αμοιβή τους είναι η σύμβαση έργου που υπέγραφαν πριν μονιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, κυρίως στα νηπιαγωγεία που υπέγραφαν σύμβαση για μισή ώρα έργου και αμείβονταν με 60 ευρώ μηνιαίως, σήμερα ως μόνιμες καλούνται να δουλέψουν πάλι για μισή ώρα και να πάρουν 50 ευρώ μηνιαίως. Επίσης σε όσες μονιμοποιήθηκαν δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία, το βαρύ και ανθυγιεινό και δεν έχουν καθηκοντολόγιο και ωράριο εργασίας.

Στη συνέλευση μεγάλη ανταπόκριση βρήκε και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαργαρίτας Ρεΐση στην Α΄ Πειραιά, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ