Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών

Η χτεσινή κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών δεν ήταν πορεία διαμαρτυρίας. Ηταν «κηδεία» όπως τη χαρακτήρισαν ακόμα και οι αστυνομικοί που προηγούνταν της πορείας. Χωρίς συνθήματα, χωρίς αγωνιστικά πανό. Στην Ομόνοια, βρέθηκαν περισσότεροι από 2.000 εποχικοί πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους τους αλλά και ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Στην κεφαλή ένα στεφάνι για να θυμίζει το χαρακτήρα της ημέρας. Ακολουθούσε το πανό, με λέξεις που αντικατόπτριζαν την αλήθεια. «Τους τάξατε, τους κάψατε, τους θάψαμε». Από κάτω, οι φωτογραφίες των 20 εποχικών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το 1994 έως και τους πρόσφατους της Ηλείας και του Μίστρου. Πικρία και οργή. Συναισθήματα που αφορούσαν και το πώς τους αντιμετωπίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και για το μέλλον που αναμένεται να είναι όπως και το παρελθόν.

Γι' αυτή την κατάσταση όμως, άμοιρα ευθυνών δεν είναι και ορισμένα μέλη της Ομοσπονδίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Χαρακτηριστικό είναι πως από την ιστοσελίδα τους «πρόβαλλαν» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ως τον άνθρωπο που έκανε πολλά γι' αυτούς. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η κύρια υπεύθυνη για την εργασιακή ομηρία τους, βασιζόμενη πάντα στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μερική απασχόληση. Εκτός αυτού, η δασοκτόνα πολιτική των δύο κομμάτων, που «ξεχνούσαν» την πρόληψη έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εμπορευματοποίηση των δασών, απέδειξε τα τραγικά αποτελέσματά της.

Ωστόσο, οι ίδιοι - από το προεδρείο της Ομοσπονδίας - φέρονται να χαιρετίζουν τις... υποσχέσεις των δύο κομμάτων, μόλις τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, για 12μηνη απασχόληση αν βγουν κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό επίσης είναι, πως με ευθύνη των ίδιων, δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, για χτες, συνάντησή τους με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τη στιγμή που, κατά τη διάρκεια της πορείας τους, «μπόρεσαν» να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ