Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ... αλλά ποιοι;»

Τις τελευταίες ημέρες και αφότου ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι οδεύουμε προς εκλογές και επίσημα, τα συνθήματα και η συνθηματολογία, κυρίως από τα δυο μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), πέφτουν βροχή. Το κυρίαρχο σύνθημα και των δυο γι' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι τα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», «ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ», «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ» κλπ.

Το κυρίαρχο ερώτημα όμως που μπαίνει εδώ είναι: Ποιοι όλοι μαζί; Εχουν, ας πούμε, κοινό συμφέρον οι κύριοι Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης και λοιποί τέτοιοι, με τον οικοδόμο που ακροβατεί κάθε μέρα για ένα κομμάτι ψωμί, τον εργάτη που δουλεύει τη βάρδιά του με την ψυχή στο στόμα και τρέχει για δεύτερη δουλιά το βράδυ, για να τα βγάλει πέρα; Τον μικρομεσαίο αγρότη που τον ξεκληρίζουν με τη νέα ΚΑΠ, ενώ του έλεγαν, οι πράσινοι και οι μπλε, ότι θα «τρώει με χρυσά κουτάλια»; Ενώ και η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης τού καίει το βιος; Εχουν αλήθεια κοινό συμφέρον τα παιδιά των Αλαφούζου, Μυτιληναίου, Αγγελόπουλου, με τα παιδιά του εργάτη και του μικροεπαγγελματία που χρεώνεται με δάνεια ως το λαιμό για να σπουδάσει τα παιδιά του; ΄Η μήπως την ώρα της ανάγκης είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στο Σύστημα Υγείας;

Η αλήθεια είναι μία: Οτι ο καθένας μας ανήκει σε μια τάξη που συγκρούεται με τις άλλες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αστική τάξη τα επισκιάζει όλα και καταδυναστεύει όλες τις υπόλοιπες τάξεις. Υπάρχουν, δηλαδή, θανάσιμα αντίθετα συμφέροντα ανάμεσα στους κεφαλαιοκράτες και τους εργάτες - αγρότες - μικροΕΒΕ. Επομένως, δεν πρέπει να τρώμε το παραμύθι τού «Ολοι Μαζί».

...Οπως, λοιπόν, η κοινωνία μας είναι ταξική, με κυρίαρχη τάξη και καταπιεζόμενη, έτσι και η ψήφος μας πρέπει να είναι ταξική. Ετσι, λοιπόν, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», εργάτες, αγρότες, φοιτητές, νεολαίοι και γυναίκες, θα πρέπει να ενισχύσουν με την ψήφο τους το κόμμα της δικής τους τάξης, το ΚΚΕ. Γιατί δεν τους έκρυψε ποτέ την αλήθεια! Αποκάλυψε στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του '90 τις αντιλαϊκές συμφωνίες και συνθήκες που υπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, όπως του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας, του Ελσίνκι, της Μπολόνια κλπ., τα αποτελέσματα των οποίων νιώθουν οι εργαζόμενοι σήμερα στις πλάτες τους. Αντιπάλεψε τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που έφεραν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, ενώ έδωσε τις καλύτερές του δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα για να μην περάσει η αναθεώρηση του Αρθρου 16 και του Νόμου για την Παιδεία. Αποκάλυψε στο λαό τους άδικους πολέμους που έγιναν στη γειτονιά μας (Γιουγκοσλαβία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν). Ξεμπρόστιασε τις ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δώσανε γη και ύδωρ στους δολοφόνους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς και ζήτησε και ζητάει ακόμη την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από τις δήθεν ειρηνευτικές αποστολές του εξωτερικού. Ενόσω ήταν μπροστά σε κάθε μεγάλο και μικρό αγώνα όλων των εργαζομένων, δεν τσιγκουνεύτηκε σε θυσίες, καθώς πολλά μέλη του απολύθηκαν από τις δουλιές τους γι' αυτή τους τη δράση ή αναγκάστηκαν να περάσουν για «πρωινό καφέ» από αστυνομικά τμήματα και αίθουσες δικαστηρίων.

Κι αυτή τη φορά θα σου μιλήσουν για τη Δύναμή Σου! «Κυρίαρχο λαό» θα σε κάνουν για ένα μήνα. Μη μασήσεις! Τα πέντε λεπτά που θα βρεθείς στο παραβάν μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου. Το όπλο σου, δηλαδή την ψήφο, μην την χαραμίσεις για κούφιες υποσχέσεις 8μηνης και 6μηνης ευκαιριακής εργασίας. Μην την πουλάς τόσο φθηνά. Μην την δωρίσεις στους εκμεταλλευτές σου. Μην τους παραδώσεις τα βόλια, παρά φρόντισε αυτή τη φορά να τους τα ρίξεις κατακούτελα. Φρόντισε να είναι κατακόκκινα και να θυμάσαι: Δε γίνεται να συμφωνήσουμε σε όλα απ' την αρχή. Αλλά αυτό θα είναι μια πρώτη συμφωνία που θα γίνει η αρχή για νέους αγώνες, διεκδικήσεις, κατακτήσεις που θα καλυτερέψουν τη ζωή σου.

Γι' αυτό:

Ρίξε Κόκκινο στην κάλπη, Ρίξε σωστά τα βόλια αυτή τη φορά, ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ!


ΚΡΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Λάρισα)
Πρόεδρος Παν. Συλ. Προπονητών Πάλης.Μέλος ΔΣ ΑΟΔΛ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ