Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός σχολείου

Με βάση τα στοιχεία των ρωσικών αρχών περίπου 160 χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα δεν ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά, μένοντας εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος. Θεωρείται πως η εγκατάλειψη του σχολείου από τα παιδιά έχει άμεση συνάρτηση με την αύξηση της παιδικής και νεανικής εγκληματικής συμπεριφοράς.

Ετσι, σύμφωνα με τα λόγια του Ρώσου υπουργού Παιδείας κι Επιστήμης, Αντρέι Φουρσένκο, υπολογίζεται πως ετησίως οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας προχωρούν στη σύλληψη 700 χιλιάδων ανηλίκων για τη διάπραξη διάφορων παράνομων ενεργειών. Ο υπουργός με τις δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της γενίκευσης του «μέτρου» των «σχολικών αστυνομικών» σε όλη τη χώρα. Ηδη από την περσινή χρονιά το «μέτρο» εφαρμόστηκε «πειραματικά» σε 60 περιοχές της χώρας και βοήθησε, σύμφωνα με τον υπουργό, στην «πρόληψη των αντικοινωνικών ενεργειών».

Πολλοί πάντως εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου «μέτρου», δηλαδή της επιβολής της αστυνομοκρατίας στα σχολεία, την ώρα που οι κοινωνικές αιτίες της εγκληματικότητας στην καπιταλιστική Ρωσία όχι απλώς παραμένουν, αλλά συνεχώς διογκώνονται.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ