Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΕΤΕ : Υγειονομική περίθαλψη για όλους

Το υπουργείο Υγείας έκοψε την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ξένης εθνικότητας καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα!

Τη διαμαρτυρία του για την «κατάργηση», στην πράξη, του δικαιώματος όλων των ανασφάλιστων καλλιτεχνών στο βιβλιάριο υγειονομικής περίθαλψης, εκφράζει σε ανακοίνωσή του - καταγγελία το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ). Συγκεκριμένα, στους αλλοδαπούς (εκτός ΕΕ) καλλιτέχνες - μέλη του ΕΕΤΕ δεν ανανεώνεται το βιβλιάριο περίθαλψής τους, παροχή που ίσχυε από το 1985. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας απέστειλε εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Υγιεινής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων «να μην εγκρίνονται τα βιβλιάριά τους».

Το ΕΕΤΕ σημειώνει πως η πολιτική του υπουργείου Υγείας συγκρούεται με την αντίστοιχη νομοθεσία, αφού «με την κοινή υπουργική απόφαση (Φ.Ε.Κ. 668/18.05.2005) στα ανασφάλιστα μέλη του ΕΕΤΕ - ανεξαρτήτως εθνικότητας - παρέχεται νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ο νομοθέτης ειδικά στην περίπτωση των μελών του ΕΕΤΕ δεν κάνει διάκριση όσον αφορά στην εθνικότητα (Ελληνες ή μη), όπως αναφέρεται σε άλλες περιπτώσεις της ίδιας απόφασης...».

Παρόλο που το Επιμελητήριο έκανε κατ' επανάληψη παραστάσεις και απέστειλε έγγραφα σχετικά προς το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση παραμένει ίδια. Γι' αυτό το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε να προβεί σε κάθε δυνατή - ακόμα και δικαστική - ενέργεια για την υπεράσπιση του δικαιώματος των μελών του στην υγειονομική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ