Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
Το «αντίο» έγινε... πρόκριση

Στο σημερινό ημιτελικό θα βρεθεί η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Κροατία...

Eurokinissi

Στο σημερινό ημιτελικό θα βρεθεί η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Κροατία...
Λένε ότι η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς... Ας φανταστεί κάποιος τότε τι κάνει η τύχη για τους... πρωταθλητές. Η Ελλάδα φιγουράρει πλέον στους σημερινούς ημιτελικούς του φετινού Ευρωμπάσκετ όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (20.00, ΕΤ1) διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Στο χτεσινό παιχνίδι για τα προημιτελικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Σλοβενίας με 63-62 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που.... έσπασε καρδιές. Και αυτό γιατί η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους Σλοβένους μέχρι και 16 πόντους και μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο (40-56 στο 33') αλλά κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει τη νίκη - πρόκριση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα πάντα φαίνονταν... μαύρα για τους Ελληνες διεθνείς.

Ιδιαίτερα μάλιστα στην επανάληψη, που αποδείχτηκε καταστροφική. Θα έλεγε κανείς ότι οι παίκτες της Ελλάδας δεν «υπήρχαν» στο γήπεδο (οι Σλοβένοι έκαναν ένα 13-0 με το ξεκίνημα του Β' μέρους) αντίθετα με τους αντιπάλους τους που έλεγχαν τα πάντα (ρυθμό, κυκλοφορία της μπάλας, ριμπάουντ). Ολα αυτά όμως μέχρι 5' πριν το τέλος, αφού κάπου εκεί οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη θυμήθηκαν ότι είναι ακόμα πρωταθλητές Ευρώπης και δευτεραθλητές Κόσμου. Και αποφάσισαν να πράξουν τα ανάλογα... Με μπροστάρη τον Νίκο Ζήση το ανέβασμα της απόδοσης του Βασιλόπουλου και το «ξύπνημα» στο τελευταίο δίλεπτο του Παπαλουκά, ροκάνισαν την αρχική διαφορά ενώ στο τελευταίο δίλεπτο βελτιώνοντας και την άμυνα είχαν στο ενεργητικό τους ένα σερί 10-1 μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Εως τότε οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη είχαν εγκλωβιστεί αρχικά στο πρώτο μέρος στα μαρκαρίσματα των Σλοβένων μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι (12-14, 28-32 α' ημίχρονο). Καταστροφικό ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο όταν οι Σλοβένοι κυρίως χάρις στους Λάκοβιτς, Ντράγκιτς, Νεστέροβιτς είχαν το πάνω χέρι μέχρι το 35' όπου άρχιζαν να αλλάζουν όλα.

  • Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Λιθουανία πήρε δραματική πρόκριση από την αξιόμαχη Κροατία νικώντας με 74-72 και θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό τη Ρωσία (22.30, ΕΤ1).
  • Ο τελικός είναι την Κυριακή (10.30, ΕΤ1) και ο μικρός τελικός την ίδια ημέρα στις 20.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ