Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Φωτιά στο ελατόδασος

Το ελατόδασος στο Περτούλι Τρικάλων, ένα από τα πιο όμορφα στη χώρα μας, κινδύνεψε χτες από πυρκαγιά, που ευτυχώς γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Το κακό, αποφεύχθηκε, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και στην καθοριστική συμβολή των κατοίκων της περιοχής. Η φωτιά, στον Κόζιακα εκδηλώθηκε, στη 1.30 το μεσημέρι, ανάμεσα στο Περτούλι και την Τύρνα, κοντά στο δάσος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Πολλοί κάτοικοι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξέσπασε, ταυτόχρονα, σε δυο με τρία διαφορετικά σημεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια πολλοί είναι οι «αετονύχηδες» του μεγάλου κεφαλαίου που ορέγονται τον ορεινό Κόζιακα για να τον εκμεταλλευτούν και να πλουτίσουν και, μάλιστα, έχουν κάνει κατά καιρούς και διάφορες «κρούσεις» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στα κερδοσκοπικά σχέδια σε βάρος του φυσικού πλούτου του Κόζιακα αναφέρθηκε και ο Δ. Αρμάγος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου μαινόταν η πυρκαγιά. Κάλεσε, δε, το λαό των Τρικάλων να είναι σε συνεχή επιφυλακή και επαγρύπνηση για να τα αποτρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ