Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
Μελωδικές βραδιές

Οποιητικός λόγος του Πάμπλο Νερούντα και οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη θα πλημμυρίσουν σήμερα το Ηρώδειο, όπου θα παρουσιαστεί το «Κάντο Χενεράλ», για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη συμφωνική του μορφή. Σολίστ θα είναι η Μαρία Φαραντούρη και ο Ρώσος βαρύτονος Πετρ Μιγκουνόφ. Τη Συμφωνική Ορχήστρα της Κρατικής Ακαδημαϊκής Καπέλα της Αγ. Πετρούπολης θα διευθύνουν ο συνθέτης και ο Αλεξάντρ Τσερνουσένκο. Συμμετέχει η Κρατική Χορωδία Γκλίνκα της Αγ. Πετρούπολης. Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει αποσπάσματα από το «Κάντο Ολύμπικο».

  • Ο Δημήτρης Μητροπάνος, συνεχίζοντας την καλοκαιρινή συναυλιακή του διαδρομή, σήμερα (9μμ) εμφανίζεται στο Θέατρο Πέτρας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης ο δημοφιλής ερμηνευτής θα κάνει μια αναδρομή στην πολύχρονη πορεία του. Στη συναυλία με τίτλο «35 Μουσικά Βήματα» θα παρουσιάσει, με συνοδοιπόρους δύο νέες φωνές, τη Στέλλα Χροναίου και τον Νίκο Κουρουπάκη, τραγούδια από όλη τη δισκογραφική του διαδρομή. Επιμέλεια κειμένων: Λίλιαν Δημητρακοπούλου, απαγγελία: Δέσποινα Πόγκα, Νίκος Νικολαΐδης.
  • Επικεντρωμένο στην ερμηνευτική δυναμική των τραγουδιών είναι το πρόγραμμα που παρουσιάζουν ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η Αγγλίδα σοπράνο Ντέμπορα Μάγιερς, σήμερα (9μμ), στο Κηποθέατρο Λάρισας. Το μελωδικό δίδυμο την Παρασκευή θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αιγάλεω.
  • Το Φεστιβάλ Σύμης ταξιδεύει στη Χάλκη και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνει στο ακριτικό νησί, σήμερα θα δώσει συναυλία η Μαρίζα Κωχ. Στο βιολί ο Νίκος Οικονομίδης.
  • Στο Θέατρο «Αιξωνής», στη Γλυφάδα, θα δώσει σήμερα συναυλία ο Πασχάλης, συνοδευόμενος από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Χατζηνάσιου, αλλά και των Λένον, Βέμπερ κ.ά.
  • Δύο συγκροτήματα, με ξεχωριστό στίγμα το καθένα, οι «Συνήθεις Υποπτοι» και τα «Φώτα που σβήνουν», ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία, σήμερα, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα.
  • Στο Αττικό Θέατρο (Αττικό Αλσος, περιφερειακός Γαλατσίου), στο πλαίσιο του «Μουσικού Σεπτεμβρίου», αύριο (9μμ), η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει «Αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη», με έργα Μ. Θεοδωράκη και σολίστ την Μαρία Φαραντούρη. Διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης. Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει το «Ασίκικο Πουλάκη» και γνωστά λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Αλέξια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ