Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Καραγκιόζης ... φεστιβαλίζεται

Πορτρέτο του Μίμαρου, φιλοτεχνημένο από τον ομότεχνό του Ευγένιο Σπαθάρη
Πορτρέτο του Μίμαρου, φιλοτεχνημένο από τον ομότεχνό του Ευγένιο Σπαθάρη
Το «Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών» του δήμου Αμαρουσίου (πλ. Κασταλλίας, τηλ. 6127.245) καθιερώνει από φέτος Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών. Το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης σήμερα» και με... ανορθόγραφο σύνθημα «Η παλεά φρουρά δίνη την σκιτάλη στους νέους», αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 12/9 (ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις).

Η έναρξη θα γίνει αύριο με ομιλία (7.30μ.μ.) του κριτικού θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλου, με θέμα «Η διάρκεια του καραγκιόζη». Οπως είναι φυσικό, η εναρκτήρια παράσταση (8μ.μ.) θα είναι του Ευγένιου Σπαθάρη, ο οποίος δώρισε τη σπουδαία συλλογή του για τη δημιουργία του μουσείου. Ο κορυφαίος, διεθνούς φήμης, καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών, θα παρουσιάσει το «Γάμο του Μπάρμπα - Γιώργου», με το οποίο έδωσε την «παρθενική» του παράσταση, το 1942 στο Μαρούσι, από όπου, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Σωτήρη Σπαθάρη, ξεκίνησε την πορεία του στο Θέατρο Σκιών. Θα ακολουθήσει (9μ.μ.) παράσταση του Ρ.Σινάσι Κελικόλ με το έργο «Οι μάγισσες».

Τις υπόλοιπες ημέρες του Φεστιβάλ θα δίνονται τρεις παραστάσεις. Συγκεκριμένα: Παρασκευή (8/9): 7.30μ.μ., ο Θωμάς Χάρμπας με το έργο «Ο Καραγκιόζης ζητιάνος», 8.15μ.μ. ο Τάσος Κώνστας με τα «Τα 82 εντάλματα», 21.15μ.μ. ο Ρ. Σινάσι Κελικόλ το έργο «Η κούνια». Σάββατο (9/9): 7.30μ.μ., ο Χάρης Μπιλλίνης θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής», 8.15μ.μ. ο Κώστας Μακρής τον «Καραγκιόζη ξιφομάχο», 9.15μ.μ. ο Βάγγος Κορφιάτης τον «Καραγκιόζη γιατρό». Κυριακή (10/9): 7.30μ.μ. ο Ηλίας Καρέλλας με το έργο «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη», 8.15μ.μ. ο Χρήστος Στανίσης «Το πανηγύρι του Καραγκιόζη» ή «Ο Καραγκιόζης και η χρυσή κότα», 9.15μ.μ. ο Γιάνναρος την «Αρπαγή από το χαρέμι». Δευτέρα (11/9): 7.30μ.μ. ο Σπύρος Βύνιος με το έργο «Ο Καραγκιόζης πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνης», 8.15μ.μ. ο Σταύρος Γκουρλίτσας το «Καφέ Ιντερνέτ», 9.15μ.μ. ο Αθως Δανέλλης «Το προξενιό της Αντιγόνης». Τρίτη (12/9): 7.30μ.μ. ο Μάνος Παντελιδάκης με το έργο «Ο Καραγκιόζης τυφλός», 8.15μ.μ. ο Νίκος Καράκος με το έργο «Ο Καραγκιόζης γραμματικός», 9.15μ.μ. ο Γιάννης Νταγιάκος με τη «Μεταμόρφωση του Καραγκιόζη».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ