Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλλιτεχνών συμπαράσταση στους πυρόπληκτους

Εκατό καλλιτέχνες (τραγουδιστές, ηθοποιοί, εικαστικοί), μαζί με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», συμμετέχουν στο συναυλιακό διήμερο (29 - 30/9, 8 μ.μ.) για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, στο Ηρώδειο. «Η αντίδρασή μας είναι φτωχιά από την άποψη των υλικών δυνατοτήτων», είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μίκης Θεοδωράκης, «καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν δεν μπορούν να επουλώσουν τις μεγάλες πληγές, αλλά έχει μεγάλη ηθική σημασία. Δείχνει ότι μια μερίδα του λαού - οι καλλιτέχνες - δίνει το "παρών"». Ανέφερε, επίσης, ότι παράλληλα με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν από το κράτος για την αποκατάσταση των πληγέντων, υπάρχει και «το αίτημα για την τιμωρία των εγκληματιών που θέλησαν να κάψουν όχι μόνο δάση και περιουσίες, αλλά και ανθρώπους».

Συνδιοργανωτής των συναυλιών ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Η σχέση των καλλιτεχνών με την κοινωνία ελέγχεται από τα αντανακλαστικά τους για να συμμετέχουν στα μεγάλα προσκλητήρια. Εκεί καταγράφονται οι απόντες. Χαίρομαι που στο προσκλητήριο του Μίκη Θεοδωράκη ανταποκριθήκαμε τόσοι πολλοί καλλιτέχνες». Απαντώντας σε ερώτηση για την Κίνηση καλλιτεχνών «1η Μάρτη», που είχε δραστηριοποιηθεί στη διάρκεια της εισβολής κατά της Γιουγκοσλαβίας, αναφέρθηκε στις πιέσεις και απειλές προς καλλιτέχνες που συμμετείχαν και τόνισε: «Στη σημερινή κοινωνία των εκβιασμών και των εξαρτήσεων, οι καλλιτέχνες είναι σε ιστό αράχνης και επιχορηγήσεων».

Συγκεκριμένα συμμετέχουν: 29/9: Π. Γαϊτάνος, Φ. Δάρρα, Δ. Δημοσθένους, Μ. Ζώη, Χρ. Θηβαίος, Κ. Θωμαΐδης, Αντ. Καλογιάννης, Ξ. Καραθανάση, Ε. Κοταμανίδου, Μ. Κωχ, Υ. Λάγιου, Λ. Λαζόπουλος, Σ. Λεονάρδου, Μ. Λίντα, Ν. Μανίσαλη, Λ. Μαχαιρίτσας, Λ. Ορφανού, Π. Πανδής, Π. Τόνιος, Μ. Ριάλδη, «Τρίφωνο», Δ. Τσακνής, Μ. Φάμελλος, Μ. Φαραντούρη, Π. Φιλιππίδης. 30/9: Θ. Αδαμαντίδης, Αλέξια, Γ. Ανδρεάτος, Σ. Βόσσου, Π. Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δούκισσα, Ηρώ, Χρ. Θηβαίος, Αλ. Καγιαλόγλου, Π. Καραδημήτρης, Ηλ. Κλωναρίδης, Λ. Λαζόπουλος, Β. Λέκκας, Κ. Μακεδόνας, Τζ. Μασίνο, Γ. Μπέζος, Π. Πανδής, Μ. Πασχαλίδης, Αντ. Ρέμος, Π. Τερζής, Αν. Φόνσου, Μ. Φραγκούλης, Αλ. Χατζής. Συμμετέχει ο Τούρκος τραγουδοποιός Ζουλφί Λιβανελί.

Σε οθόνη θα προβληθούν έργα 40 εικαστικών, ενώ θα προσφέρουν ακόμα ένα έργο τους σε δημοπρασία για δεντροφύτευση του Κρόνιου λόφου. Εισιτήρια (50, 35, 25 ευρώ) προπωλούνται από τα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (τηλ. 210.3272.000, Πανεπιστημίου 39).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ