Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Αργά το κατάλαβε ο Γκάρι Κασπάροβ

Η χειρότερη «κίνηση» της καριέρας μου ήταν η απόφασή μου να αποχωρήσω από τη FIDE το 1993

Λονδίνο 7 Σεπτέμβρη 1993: Η αρχή του μεγάλου λάθους να αποχωρήσουν από την FIDE. Και καλά ο Κασπάροβ με τις πολιτικές του δραστηριότητες, τι γίνεται όμως με τον Νάιτζελ Σορτ και τις απώλειές του;
Λονδίνο 7 Σεπτέμβρη 1993: Η αρχή του μεγάλου λάθους να αποχωρήσουν από την FIDE. Και καλά ο Κασπάροβ με τις πολιτικές του δραστηριότητες, τι γίνεται όμως με τον Νάιτζελ Σορτ και τις απώλειές του;
Μετά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Γκάρι Κασπάροβ κατά την έναρξη του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος στο Μεξικό, φαίνεται ότι οι επικριτές του (συχνά πυκνά και η σκακιστική μας στήλη), δικαιώνονται. Κάνοντας την αυτοκριτική του ο κορυφαίος σκακιστής του κόσμου, παραδέχτηκε - έστω και μετά από 14 χρόνια - ότι η απόφαση που πήρε το 1993, μαζί με το Βρετανό GM Νάιτζελ Σορτ, να αποχωρήσουν από τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία και να δημιουργήσουν την «Ενωση των Γκραντ-Μάστερς», ήταν ένα τεράστιο λάθος και έβλαψε παγκόσμια την ανάπτυξη του σκακιού.

Σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Γκάρι Κασπάροβ πιστεύει ότι το μεγαλύτερο φαβορί δεν είναι ο σημερινός παγκόσμιος Βλαντιμίρ Κράμνικ, αλλά ο Ινδός GM Βισβανάθαν Ανάντ μαζί με τους οποίους αγωνίζονται και διεκδικούν τον τίτλο και οι Μορόζεβιτς, Αρονιάν, Σβίντλερ, Λέκο, Γκέλφαντ και Γκρίτσουκ.

* Μία ακόμα νίκη της Κίνας, της μεγάλης ασιατικής χώρας με την τεράστια ανάπτυξη σ' όλους τους τομείς - Διάστημα, Εμπόριο, Ναυτιλία, Αθλητισμό - αυτή τη φορά επί της Αγγλίας και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ. Το ματς έγινε με το σύστημα «Σεβενίγκεν» σε 8 σκακιέρες (6 άντρες + 2 γυναίκες) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 20-28 υπέρ της Κίνας.

* Στο Σίμπενικ της Κροατίας αγωνίζονται Νέοι και Νεανίδες της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 10-12-14-16 και 18 χρόνων. Μερικές συμμετοχές: Μπιζόπουλος Αλ., Παυλίδης Αν., Κοσμάς - Λέκκας Δημήτρης, Παπακωνσταντίνου Δημ., Οικονομοπούλου Μαρία, Μανελίδου Μαρία, Μπαρμπαγεωργοπούλου Δέσποινα και Φανή, Ανδρώνη Κωνσταντίνα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ