Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ
Ακρως επικίνδυνη για ναυτεργάτες, επιβάτες και περιβάλλον

Σε «παγίδες θανάτου» μετατρέπει τα πλοία η πολιτική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τους στοιχειώδεις κανόνες, για την προστασία της ζωής των ναυτεργατών, των επιβατών, αλλά και του περιβάλλοντος. Αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που μετατρέπει κάθε αρμόδια αρχή - όπως ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τα λιμεναρχεία - σε υποζύγια των εφοπλιστών, ώστε να δίνουν άδεια απόπλου σε πλοία που η επικινδυνότητά τους «βγάζει μάτι».

Νέο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΧΑΙΟΣ» στο οποίο παραβιάζονται από οργανικές συνθέσεις, Συλλογικές Συμβάσεις μέχρι και τους κανονισμούς διάσωσης των επιβατών. Το «ΑΧΑΙΟΣ» έρχεται να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα των επικίνδυνων πλοίων, όπως το κρουαζιερόπλοιο «DREAM», που ταξίδευσε με ρήγμα, μεταφέροντας 931 επιβάτες και 341 ναυτεργάτες και από θαύμα κατάφερε να φτάσει σώο στο λιμάνι της Ρόδου. Αλλά και το «SEA DIAMOND» που ναυάγησε σε απόσταση αναπνοής από τη στεριά της Σαντορίνης με απολογισμό δύο αγνοούμενους, ενώ ακόμα ρυπαίνει με πετρελαιοειδή και καρκινογόνα υλικά τη θάλασσα.

Μετά και τις εκλογές, οι εφοπλιστές με θράσος επανέρχονται δριμύτεροι. Χτες η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και οι εφοπλιστές της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου Committee, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, προκλητικά χαρακτηρίζουν ως ...«μια καλή αρχή» (!) όλα τα εξωφρενικά προνόμια που τους έχουν προσφέρει απλόχερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τις απανωτές μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις, μέχρι απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ