Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ - ΜΗΤΕΡΑ - ΛΗΤΩ»
Ωδίνες υπερκερδών...

Τα ενοποιημένα κέρδη των δύο μαιευτικών κλινικών ανήλθαν σε 12 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2007

Εναν απ' τους ισχυρότερους κρίκους στην κερδοφορία των επιχειρήσεων Υγείας πρόσθεσε ο «Ομιλος Υγεία - Μητέρα - Λητώ», ανεβάζοντας τα ενοποιημένα κέρδη των δύο μαιευτικών κλινικών σε 12 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2007. Τα οικονομικά αποτελέσματα αποτυπώνουν τους ραγδαίους ρυθμούς με τους οποίους εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται ο τομέας της Υγείας, ελέω της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο κύκλος των εργασιών του «Μητέρα» και του «Λητώ» ανήλθε στα 47,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 12 εκατ. ευρώ, αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Ομίλου, ενώ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Μητέρα» Κωνσταντίνος Σταύρου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον αναμένει μεγαλύτερη αύξηση των οικονομικών μεγεθών. Τη βεβαιότητα αυτή, εξάλλου, τη διασφαλίζει το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες μετέτρεψαν την Υγεία σε θερμοκήπιο για την επιχειρηματική δραστηριότητα διασφαλίζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12,7% για την περίοδο 1997-2005.

Οι επιχειρηματίες επενδύουν σε ιατρικό εξοπλισμό αιχμής και αναβαθμίζουν τις υποδομές - τους τομείς δηλαδή που το Δημόσιο είτε τις έχει εγκαταλείψει ή τις υποβαθμίζει συνειδητά. Το «Μητέρα» για παράδειγμα απόκτησε έναν απ' τους 50 στον κόσμο ανοιχτό μαγνητικό τομογράφο, ενώ προχώρησε στην ανακαίνιση των μονάδων μαστού και στις δύο μαιευτικές κλινικές.

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον Τύπο, στο πρώτο εξάμηνο του 2007 (στην παρένθεση το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006), τα καθαρά κέρδη των άλλων επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία ανήλθαν σε:

  • 13 εκατ. ευρώ για το EUROMEDICA (3,46 εκατ. ευρώ) καταγράφοντας αύξηση 257,8%.
  • 12,10 εκατ. ευρώ για το Ιατρικό Αθηνών (11,4 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση 6,1%.
  • 10,14 εκατ. ευρώ για το ΙΑΣΩ (7,27 εκατ. ευρώ), με αύξηση 39,3%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ