Τη συγκέντρωση που παρατηρείται και στον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος καταγράφει κλαδική μελέτη της «Hellastat» τα συμπεράσματα της οποίας δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή:
- 5 από τις 22 εταιρείες του δείγματος συγκεντρώνουν το 39,5% των συνολικών πωλήσεων
- η μέση ετήσια αύξηση των πωλήσεων ανέρχεται ανά εταιρεία στο 9,8% για το σύνολο του δείγματος
- η εισαγωγική διείσδυση στον κλάδο έφτασε το 2005 στο 77,5% της παραγωγής, έναντι 65,9% το 2004. Η μεγαλύτερη εισαγωγική διείσδυση παρατηρείται στο βόειο και το χοιρινό κρέας, ενώ χαμηλό ποσοστό εισαγωγών παρουσιάζει η πτηνοτροφία.