Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΧΩΔΕ
Ιδια αντιλαϊκή πολιτική σε όλους τους τομείς

Υπόσχεση ότι θα συνεχίσει το έργο της στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, τόσο στον τομέα του περιβάλλοντος, όσο και σ' αυτόν των Δημοσίων Εργων, έδωσε χτες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Σουφλιά, ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου στη νέα κυβερνητική περίοδο περιλαμβάνονται:

  • Η νομοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού που μεταβάλλει τη χώρα σε ένα απέραντο ...ξενοδοχείο και εμπορευματοποιεί όλα τα φυσικά οικοσυστήματα.
  • Το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων με έμφαση στην οικοπεδοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
  • Η ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου με την επιβολή τριπλών χαρατσιών στο λαό, αλλά και με αντιεπιστημονική οριοθέτηση των δασών, με αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό μέχρι και του 30% του δασικού μας πλούτου.
  • Μέτρα για τις κλιματικές αλλαγές με την προώθηση του εμπορίου ρύπων κατ' επιταγήν της ΕΕ, που ενισχύει την κερδοσκοπία του κεφαλαίου και φέρνει νέα χαράτσια για το λαό.
  • Πολιτική για τους υδάτινους πόρους, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των φορέων διαχείρισης και την επιβολή υδρομέτρων στους αγρότες.
  • Ολοκλήρωση των «συμβάσεων παραχώρησης» με τις οποίες παραδίδονται οι οδικοί άξονες της χώρας σε δύο ουσιαστικά επιχειρηματικούς ομίλους, που θα υποχρεώσουν το λαό σε λίγα χρόνια να πληρώνει μέχρι και πενταπλάσια διόδια.
  • Ολοκλήρωση των έργων που συγχρηματοδοτεί η ΕΕ, από τα οποία λείπουν όσα ενισχύουν την ασφάλεια του λαού, όπως της αντισεισμικής θωράκισης, της αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ