Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ
Η ιμπεριαλιστική πολιτική στο στόχαστρο της FIR

Συνεδρίαση στην Αθήνα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την προετοιμασία του 14ου Συνεδρίου της

Για τα καθήκοντα, σήμερα, της γενιάς των Αντιστασιακών αλλά και της σημερινής γενιάς στην πάλη για ειρήνη και δημοκρατία, ενάντια στο νεοφασισμό, ενάντια στα προβλήματα που πηγάζουν από τις πολιτικές του ιμπεριαλισμού, θα συζητήσει το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (FIR), που θα γίνει στα τέλη Οκτώβρη στην Αθήνα. Αυτό αποφασίστηκε το Σάββατο 22.9.2007 από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIR που συνεδρίασε στην Αθήνα, προσκεκλημένη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων - ΠΟΑΟ.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα σχετικά με την οργανωτική και πολιτική διακήρυξη του Συνεδρίου. Υπογραμμίστηκε ότι στις σημερινές συνθήκες πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, όχι μόνον για τα προβλήματα, αλλά και για την πολιτική πηγή από την οποία πηγάζουν οι κίνδυνοι για την Παγκόσμια Ειρήνη, δηλαδή στις πολιτικές που εφαρμόζει ο ιμπεριαλισμός.

Τα μέλη της ΕΕ από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο, καθώς και για την προετοιμασία της πολιτικής εκδήλωσης, με θέμα: «20 χρόνια η FIR Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών».

Για το Συνέδριο αναμένονται αντιπροσωπείες από 20 ευρωπαϊκές χώρες και από το Ισραήλ. Επίσης, θα παρευρεθούν, ως προσκεκλημένοι παρατηρητές, Διεθνείς Ομοσπονδίες κοινωνικών και πολιτικών ενώσεων, αντιπροσωπείες βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ευρωβουλής και αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Εθνη (ΟΗΕ).

Στο τέλος της συνεδρίασής της η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε σχετικά με τη διοργάνωση μιας Διεθνούς Συνάντησης Νεολαίας την άνοιξη του 2008 στο χώρο Μνήμης του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ της Αυστρίας. Πάνω από 1.000 νέοι, μαζί με βετεράνους του Πολέμου και πρώην πολιτικούς κρατούμενους θα τιμήσουν την ημέρα της απελευθέρωσής τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνεδρίαση που, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα - η FIR εκφράζει τις ευχαριστίες της στην ΠΟΑΟ για την προετοιμασία και άψογη φιλοξενία της - απονεμήθηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών τιμητικά μετάλλια σε οκτώ στελέχη της Ελληνικής Αντίστασης. Τους: Παναγιώτη Μακρή, Φοίβο Τσέκερη, Γιώργη Μωραΐτη, Βασίλη Φυτσιλή, Νίκο Καραντηνό, Χρ. Τσιντζιλώνη, Γρ. Φώτου και Γρ. Τουγλίδη(Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων ΕΑ και ΔΣΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ