Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
Επαφές για μπίζνες στα καμένα

Μέσα στο Νοέμβρη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Νότια Κορέα με πολυεθνικό όμιλο, με αντικείμενο την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή

Το ενδιαφέρον των ξένων πολυεθνικών ομίλων, που είχαν βάλει στο μάτι τις δημόσιες δασικές εκτάσεις της Ηλείας, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δε σταμάτησε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά έγινε ακόμη πιο έντονο.

Αυτό αποδεικνύει πρόσκληση προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Αγγελο Αγγελόπουλο, που έχει απευθύνει ο πολυεθνικός επιχειρηματικός όμιλος «World Trade Center Group», για μια επίσκεψη στην έδρα του στη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον προσεχή Νοέμβρη, εκτιμώντας προφανώς τη στάση απόλυτης συμφωνίας που έχει τηρήσει σε σχέση με τις προθέσεις του ομίλου για κολοσσιαίες επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου πολυεθνικού ομίλου λίγες μέρες πριν οι καταστροφικές φλόγες ξεκινήσουν να καίνε τα δάση και τα χωριά της Ηλείας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή, έπειτα από πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας. Ο όμιλος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, εκπροσωπήθηκε σε υψηλότατο επίπεδο, από τον αντιπρόεδρό του, David H. Lee, ενώ συνοδευόταν από τον Γ. Ταμπάκη, γενικό διευθυντή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις ΗΠΑ, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου Κορέας και μια σειρά εκπροσώπους κατασκευαστικών ομίλων, με κατεύθυνση τις ξενοδοχειακές υποδομές.

Οι ξένοι επενδυτές κατά τη διήμερη επίσκεψή τους (22 και 23 Αυγούστου) επισκέφτηκαν το λιμάνι του Κατάκολου, τη λίμνη Καϊάφα, την αρχαία Ηλιδα, την Αρχαία Ολυμπία και πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τον υφυπουργό τότε Οικονομικών Χρ. Φώλια (τώρα υπουργός Ανάπτυξης) κ.ά.

Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Κατάκολου, ώστε να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ελλιμενισμού πλοίων, το στήσιμο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, ακόμη και την κατασκευή Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στην αρχαία Ολυμπία καθώς και θεματικού πάρκου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η καλύτερη «πρόληψη», να πάρει ο κόσμος το μέλλον στα χέρια του (2021-08-31 00:00:00.0)
Πολύ τρέξιμο... (2016-09-10 00:00:00.0)
Δρομολογούν απαγόρευση διαδηλώσεων (2013-06-05 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινεζικής Επιτροπής Ειρήνης (2008-02-26 00:00:00.0)
Πολιορκία εμπορευματοποίησης (2007-09-23 00:00:00.0)
Προκλητικά επενδυτικά σχέδια με τις ευλογίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2007-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ