Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Συντονισμένη απάντηση στα εγκλήματα της ΔΕΗ

Νέα κατάληψη του ΑΗΣ Καρδιάς χτες. Στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής
Με κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των οικισμών που βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην Κοζάνη και τις τελευταίες ημέρες πνίγονται κυριολεκτικά από τα μαύρα σύννεφα που εκπέμπουν τα φουγάρα της. Δίπλα στους μεγάλους και τα μικρά παιδιά, που άφησαν το σχολείο και πήραν τη θέση τους στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής τους.

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής, από όλους τους πληττόμενους οικισμούς του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους συντονισμένα. Την Κυριακή 30 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Δημητρίου, μέσα από την οποία θα προγραμματίσουν τις νέες δυναμικές μορφές αγώνα και θα ορίσουν συντονιστική επιτροπή αγώνα. Παλεύουν για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, για θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, για μετεγκατάσταση των οικισμών που κυκλώνονται από τα ορυχεία της ΔΕΗ.

«Η περίοδος χάριτος τέλειωσε. Ενωμένοι θα απαντήσουμε στην ασυδοσία της ΔΕΗ ΑΕ και αγωνιστικά θα σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται με θύμα όλο το λαό της περιοχής και το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε στο «Ρ» ο Κ. Ζαχόπουλος, γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Ποντοκώμης.

Μέτωπο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σε κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει τις πολιτικές (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και οικονομικές ευθύνες που νομιμοποιούν την ασύδοτη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ. Καταθέτοντας την πρόταση του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ξεκαθαρίζει: «Οι μετεγκαταστάσεις όσων οικισμών πλήττονται, πρέπει να γίνουν άμεσα, σε συγκεκριμένους χώρους με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, με έξοδα της ΔΕΗ και της κεντρικής κυβέρνησης, οι οποίες δημιουργούν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, πρέπει να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στον αέρα, το έδαφος και το υπέδαφος. Αυτό εκτός από την εισαγωγή τεχνολογιών αντιρρύπανσης προϋποθέτει και την άμεση πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού συντήρησης και καθαρισμού των καυστήρων».

Σημειώνει όμως ότι η οριστική λύση των προβλημάτων βρίσκεται στον αγώνα για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, για ορυκτό πλούτο, εγκαταστάσεις και δίκτυα τα οποία θα είναι λαϊκή περιουσία, στήριγμα της λαϊκής οικονομίας, που θα αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και την προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ