Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΜΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αγώνας κόντρα στην ιδιωτικοποίηση

Κάλεσμα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης

ICON

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους του Ομίλου της «Ολυμπιακής» να σταματήσουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας απευθύνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην «Ολυμπιακή». Παράλληλα, με υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΟΑ από την κυβέρνηση και καταθέτουν τις προτάσεις τους που απευθύνονται πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης τους.

Με τις προτάσεις τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για:

  • Να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ. Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και οι λεγόμενοι νόμοι «εξυγίανσης» του ομίλου της ΟΑ. Να επανέλθουν στον όμιλο οι δραστηριότητες που έχουν εκχωρηθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Δημόσια και ενιαία «Ολυμπιακή», ενταγμένη σε έναν δημόσιο φορέα αερομεταφορών, που στόχο της θα έχει: Την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων για ασφαλείς, φθηνές, σύγχρονες αερομεταφορές και θα εξασφαλίζει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Θα βρίσκεται σε διαρκή εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Θα έχει την αποκλειστικότητα στις εσωτερικές πτήσεις της χώρας.
  • Απορρόφηση από τον ενιαίο κρατικό φορέα των εργαζομένων και των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροπορικό έργο, στην επίγεια εξυπηρέτηση, στην τροφοδοσία αεροσκαφών κλπ.
  • Μείωση στις τιμές των εισιτηρίων και φθηνό εισιτήριο για το λαό, ειδικά για τις ευαίσθητες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών κλπ.
  • Πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους. Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οχι στις ψευτοδικαιολογίες των λεγόμενων πάγιων και διαρκών αναγκών που οδηγούν στη διαρκή ομηρία. Κατάργηση κάθε είδους μερικής απασχόλησης. Οχι στις μετατάξεις και στις απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου». Οχι στις απολύσεις, μέτρα για την προστασία των ανέργων.
  • Κατώτερο εισαγωγικό κλιμάκιο 1.400 ευρώ. Καμία σύνταξη κάτω από τα 1.120 ευρώ. Αφορολόγητο 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση των ωρών εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και για τα βαρέα και ανθυγιεινά 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ