Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί

Κινητοποίηση αύριο, Τετάρτη 3 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αύριο, Τετάρτη, 3 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ., καλεί τους φοιτητές η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο και να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05. Χτες, φοιτητές του Πολυτεχνείου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, με απόφαση πέντε φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ, στη διοίκηση των νέων εστιών στην Πολυτεχνειούπολη και στην πρυτανεία του ΕΜΠ, αντιδρώντας σε απόφαση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (που διαχειρίζεται τις εστίες) να παραχωρήσει τη φύλαξη των εστιών σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.

Οργανώνουν την πάλη μπροστά στη νέα επίθεση

«Μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά το σύνθημα: "Ο νόμος - πλαίσιο να αποσυρθεί - Δωρεάν Σπουδές για κάθε φοιτητή" ακόμα αντηχεί μέσα στα αμφιθέατρα και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όπου κάθε εβδομάδα επί ένα χρόνο πορεύονταν χιλιάδες νέοι. Μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να απειθαρχήσουμε εφόσον θίγονται τα δικαιώματά μας στις δωρεάν σπουδές, στη μόρφωση, τη δουλιά με δικαιώματα!».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας - όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας στη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων - είναι η υλοποίηση του νέου νόμου. Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης συγκαταλέγεται η εφαρμογή του συστήματος των πιστωτικών μονάδων, δηλαδή των διαφοροποιημένων πτυχίων - σούπα (καθώς το προεδρικό διάταγμα έχει δημοσιευτεί από τον Αύγουστο), οι εσωτερικοί κανονισμοί στους οποίους εξειδικεύονται οι αντιδραστικές ρυθμίσεις του νόμου για το άσυλο, τα συγγράμματα κλπ. (ο πρότυπος κανονισμός του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, βάσει του οποίου θα συνταχτούν οι εσωτερικοί κανονισμοί, αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το Γενάρη), η «αξιολόγηση»...

Στο προσκήνιο μπαίνει η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 (η προθεσμία υιοθέτησης της οποίας λήγει στις 20 του Οκτώβρη), που κατοχυρώνει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων (που συνδέονται με ιδρύματα σε χώρες της ΕΕ) όπως αυτά αναγνωρίζονται στη χώρα όπου εδρεύει το συνεργαζόμενο ίδρυμα. Με την οδηγία αυτή εξισώνονται προς τα κάτω τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων πανεπιστημίων και κολεγίων.

Η Πανσπουδαστική καλεί φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενους, μαθητές, όλο το λαό να μπουν μπροστά στην πάλη για να αποσυρθεί ο νόμος και σημειώνει ότι «απέναντι σε όλα αυτά οι φοιτητές μαζί με όλο το λαό μόνο μία απάντηση μπορούμε και πρέπει να δώσουμε:

  • Συνέχιση του αγώνα, μέσα κι έξω από τις σχολές, έτσι ώστε ο νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί - να καταργηθεί!
  • Να μην αντικατασταθεί η φοιτητική μέριμνα από Δάνεια και Υποτροφίες. Καμία περικοπή σε σίτιση, στέγαση, συγγράμματα. Να μην επιτρέψουμε να εκτιναχτεί κι άλλο το κόστος σπουδών, να μην ενταθούν οι ταξικοί φραγμοί. Εξω οι εταιρείες από τις Σχολές. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καμία σκέψη για διορισμό manager. Καμία σκέψη για αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, όχι στην εισαγωγή των πιστωτικών μονάδων, όχι στη μορφωτική υποβάθμιση και την ακριβοπληρωμένη αμάθεια. Καμία περιστολή των ελευθεριών. Κάτω τα χέρια από το Ασυλο. Καμία ασυλία στη δράση των επιχειρήσεων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ