Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σίριαλ ο δικομματισμός

Δικομματικό - όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα - παραμένει το τοπίο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών και το μήνα Ιούλη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύσταση επέβαλε χτες το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για παραβίαση σε βάρος του ΚΚΕ. Τον Ιούνη το ποσοστό του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του σταθμού ήταν 3,62. Το ΕΣΡ αποφάσισε να επιβληθεί σύσταση και όχι άλλη ποινή στο STAR, γιατί όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης, τον Ιούλη το ποσοστό του ΚΚΕ στον εν λόγω σταθμό αυξήθηκε (4,73). Και από τα στοιχεία του Ιούλη είναι φανερό ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν την πάγια τακτική τους για τον αποκλεισμό των μικρότερων κομμάτων.

Ο Ιωάννης Λασκαρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε την ειδησεογραφία που όλο αυτό το διάστημα επικεντρώνεται αποκλειστικά στο θέμα της διαδοχολογίας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το θεώρησε όπως φαίνεται φυσικό (!). Είναι, είπε θέμα που «ενδιαφέρει την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό».

Το ΕΣΡ στο μεταξύ έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την αδειοδότηση, μετά την παρουσίαση και του χάρτη συχνοτήτων από τους αρμόδιους υπουργούς και τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου για τη χορήγηση αδειών σε σταθμούς που δε θα αφορά μόνο την αναλογική τηλεόραση, αλλά θα έχει προεκτάσεις και στην ψηφιακή. Φυσικά για να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με το νόμο, χρειάζονται μια σειρά από ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο και ήδη έχει ορίσει οκτώ νομικούς και οκτώ οικονομολόγους που θα εξετάσουν τους φακέλους των αιτήσεων των σταθμών εθνικής εμβέλειας, όταν φυσικά έχουν ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση όλες οι διαδικασίες. Ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα χορηγηθούν οι αναλογικές άδειες.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος έχει εξαγγείλει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα είναι οκτώ. Σε ό,τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς κομμάτων της Βουλής, ο Θ. Ρουσόπουλος δεν είχε θελήσει να απαντήσει και είχε πει ότι είναι θέμα του ΕΣΡ. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης χτες στο εάν τηλεοπτικοί σταθμοί των κομμάτων που είναι στη Βουλή θα πάρουν άδεια, είπε ότι είναι «ζήτημα ερμηνείας του νόμου». Θα υπάρξει όπως ανέφερε «διασταλτική ερμηνεία» των διατάξεων που ορίζονται από το νόμο. Να σημειωθεί ότι ο 902 TV έχει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και όπως οι πάντες γνωρίζουν ανήκει στο ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, όπως φαίνεται, για τη χορήγηση αδειών δείχνουν και οι μεγάλοι τηλεοπτικοί ιδιωτικοί σταθμοί. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) Κ. Κιμπουρόπουλος πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΡ. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ ζήτησε παράταση της προθεσμίας για τα στοιχεία που πρέπει να προσκομίσουν οι σταθμοί για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών. Η προθεσμία λήγει στις 5 Οκτώβρη. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, θα δοθεί παράταση.

Το ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμα στον «Αχελώο TV» 15.000 ευρώ για εκπομπή από μη δηλωθέντα δίαυλο και 3.000 ευρώ στο «Fresh FM» Λάρισας για εκπομπή σε άλλο νομό.


Κ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο ΣτΕ κατά των Υπουργικών Αποφάσεων (2017-11-10 00:00:00.0)
Ψηφιακή εκπομπή περιφερειακών σταθμών (2008-11-21 00:00:00.0)
«Παρέκαμψαν» τις προεκλογικές εκπομπές (2006-10-11 00:00:00.0)
Ελλειμμα πολυφωνίας στα κανάλια (2003-12-03 00:00:00.0)
Την τελευταία στιγμή οι... αιτήσεις (2003-11-28 00:00:00.0)
ΝΕΟ φάσμα ερωτημάτων (2003-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ