Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καμία επανάπαυση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νόμο -πλαίσιο και την ευρωπαϊκή οδηγία

Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«

Με αφορμή σημερινά (σ.σ. χτεσινά) δημοσιεύματα που εμφανίζουν την κυβέρνηση να αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την επαγγελματική εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων, σημειώνουμε τα παρακάτω:

Από τις προγραμματικές δηλώσεις προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προχωρεί αποφασιστικά και χωρίς χρονοτριβές στην πολιτική για την "απελευθέρωση της αγοράς" στην ανώτατη εκπαίδευση με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τον εξαναγκασμό των δημόσιων να λειτουργούν σαν ιδιωτικά.

Ηδη ξεκινά η υλοποίηση βασικών πλευρών αυτής της κατεύθυνσης όπως: Η διάσπαση της ενότητας των σπουδών με το σύστημα των πιστωτικών μονάδων, η αξιολόγηση των ιδρυμάτων με κριτήρια της αγοράς, τα φοιτητικά δάνεια, οι διαγραφές φοιτητών και άλλα.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρξει ότι η πιθανολογούμενη για διαδικαστικούς λόγους χρονική μετατόπιση στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, όπως και στην υλοποίηση ορισμένων διατάξεων του νόμου - πλαισίου, μπορεί να σημαίνουν παραίτηση της κυβέρνησης από τους διακηρυγμένους στόχους της. Αντίθετα, αποσκοπούν στην καλύτερη προετοιμασία του εδάφους για την αποδοχή των μέτρων από μερίδες των πανεπιστημιακών και στην αναστολή της αγωνιστικής επαγρύπνησης του λαού και της νεολαίας.

Οι φοιτητές - σπουδαστές, οι πανεπιστημιακοί, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις αποφάσεις τους να εμποδίσουν με τον αγώνα τους, μέσα και έξω από τις σχολές, την εφαρμογή της αντιδραστικής αυτής πολιτικής, για να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο - πλαίσιο και όλα τα συνοδευτικά του νομοθετήματα, που υποβαθμίζουν κατάφωρα τον μεγάλο όγκο των ΑΕΙ - ΤΕΙ και μετατρέπουν την ανώτατη εκπαίδευση σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ