Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στο αντιλαϊκό πρόγραμμά του ορκίζονται οι υποψήφιοι πρόεδροι

Την ίδια στιγμή που «φουντώνουν» οι εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου, το ΠΑΣΟΚ σταθερά προσηλωμένο στην αντιλαϊκή του πολιτική έσπευσε να πάρει θέση στο «διάλογο» - μέσω του εκπροσώπου του Γ. Ραγκούση - για την Κοινωνική Ασφάλιση, καταθέτοντας τις αντιασφαλιστικές του προτάσεις που κινούνται στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση με την κυβέρνηση.

Οι προσωπικές στρατηγικές που ακολουθούν ο Γ. Παπανδρέου, ο Ευάγ. Βενιζέλος και ο Κ. Σκανδαλίδης στην κούρσα της διαδοχής δεν ...εμποδίζουν κανέναν από τους τρεις να δηλώνει ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ τους εκφράζουν απόλυτα και ειδικότερα στην περίπτωση του Ασφαλιστικού: Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων και η παράταση του εργάσιμου βίου τυγχάνουν της στήριξής τους...

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με τις «πλάτες» του ΠΑΣΟΚ προωθεί τις αναδιαρθρώσεις, στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονται οι επαφές, οι δηλώσεις στήριξης των υποψηφίων και οι έντονες διεργασίες, ενόψει της κρίσιμης αυριανής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές επαφές με βουλευτές του κόμματός του και συναντήθηκε με την Β. Παπανδρέου, τον Μ. Ανδρουλάκη, τον Κ. Γείτονα και τον Χρ. Βερελή, παρότι ο τελευταίος έχει δηλώσει την υποστήριξή του στον Ευάγ. Βενιζέλο. Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς επιτέθηκε στον Ευάγ. Βενιζέλο, τον οποίο χαρακτήρισε «βλαχοδήμαρχο», ενώ αναφερόμενος στους συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι υπάρχουν γι' αυτούς ...«ερωτηματικά για την εποχή του Χρηματιστηρίου, την εποχή των διακυβερνήσεων Σημίτη». Ο Ν. Κοτζιάς, συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, δήλωσε ότι «τα λάθη που έκανε ο Παπανδρέου μέσα σε τρία χρόνια, ο Βενιζέλος μπορεί να τα κάνει μέσα σε δύο μέρες».

Απαντώντας στις επικρίσεις προς τον Ευάγ. Βενιζέλο, ο Αν. Λοβέρδος που έχει ταχτεί στο πλευρό του, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Φλας», υποστήριξε ότι χρειάζεται: «Μετριοπάθεια, ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι κινδυνολογία, που τραυματίζουν τις σχέσεις μας και μας καθιστούν αδύναμους στις 12 Νοεμβρίου να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ. Ο αρχηγός που θα βγει πρέπει να μην υπονομευτεί τώρα με ύβρεις, μομφές άνευ λόγου».

Εξάλλου, παρέμβαση υπέρ του Γ. Παπανδρέου έκανε χτες ο Αντ. Λιβάνης, που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του Αν. Παπανδρέου. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο Αντώνης Λιβάνης ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου «διασφαλίζει και εγγυάται την ενότητα» του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό, όπως είπε, στηρίζει «την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ως Προέδρου». Ο Αντ. Λιβάνης πρόσθεσε επίσης ότι «άκομψα και βιαστικά δημιουργήθηκε κρίση στο ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα συναντηθούν για δεύτερη φορά ο Θ. Πάγκαλος, η Β. Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Β. Παπανδρέου και η Αν. Διαμαντοπούλου με την πιθανότητα όμως μιας νέας υποψηφιότητας να έχει απομακρυνθεί...

Αύριο στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να υπάρξει αντιπαράθεση για το αν πρέπει επισπευθεί ή όχι η διαδικασία εκλογής της 11ης Νοεμβρίου και κυρίως για τη σύνθεση του εκλογικού σώματος. Τις τελικές αποφάσεις πάντως θα τις πάρουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

  • Χτες συναντήθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη μέσω του Τύπου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ