Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΧΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ
Ξεψύχησε ένας από τους δύο τραυματίες

Νεκρός και ένας οικοδόμος στη Βοιωτία

Εχασε χτες το απόγευμα τη μάχη με το θάνατο ο 26χρονος μετανάστης εργάτης Μουχαμά Σαρίφ που την περασμένη Δευτέρα έγινε παρανάλωμα με έναν ακόμα συνάδελφό του όταν ξέσπασε φωτιά σε χυτήριο της επιχείρησης Μαλεβίτη όπου δούλευαν, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, αρ. 10, στο Ρέντη. Ο νεαρός εργάτης νοσηλεύτηκε με καθολικά εγκαύματα, αρχικά στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνάδελφός του που δίνει ακόμα τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ήταν ανασφάλιστοι, όπως και οι υπόλοιποι 6 συνάδελφοί τους στην ίδια επιχείρηση.

Ο εργοδότης προσπάθησε να αποκρύψει το εργατικό ατύχημα, ενώ συνενόχους στο «έγκλημα» είχε και τις αστυνομικές αρχές, όπως από την πρώτη μέρα είχε αποκαλύψει ο «Ρ». Στην επιχείρηση όπου εργάζονταν οι δύο μετανάστες, δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι της περιοχής. Την ίδια απαράδεκτη εικόνα εμφανίζουν όλες οι μεταλλουργικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή την οδό, σχηματίζοντας μια τεράστια παραγκούπολη.

Και σαν να μην έφτανε η κατάληξη του 26χρονου εγκαυματία, ένα ακόμα φονικό σε βάρος της εργατικής τάξης προστέθηκε την περασμένη Τρίτη. Ενας μετανάστης οικοδόμος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στις Ερυθρές (Κριεκούκι) Βοιωτίας, όταν η μπετόβεργα που κρατούσε ήρθε σε επαφή με τα καλώδια κολόνας της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ