Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Καμία ουσιαστική απάντηση

Καμία ουσιαστική απάντηση στα κρίσιμα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση δεν έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνάντηση που είχαν χτες.

Οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ διαμαρτυρήθηκαν επειδή άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με κλειστά ειδικά σχολειά και τα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), ενώ και αυτά που άνοιξαν υπολειτουργούν. Οπως κατήγγειλαν εκτός ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι 185.000 ανάπηρα παιδιά. Απαίτησαν να ανοίξουν εδώ και τώρα όλα τα ειδικά σχολειά με ουσιαστική εκπαιδευτική λειτουργία, άμεση στελέχωση μόνιμου εκπαιδευτικού - επιστημονικού - βοηθητικού προσωπικού, δωρεάν βοηθήματα σε όλους τους ανάπηρους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές. Ακόμα δίκτυο δημόσιων προστατευμένων εργαστηρίων και καμία πληρωμή για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των ανάπηρων παιδιών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός δήλωσε ότι δε γνωρίζει καν ποια ειδικά σχολεία έχουν ξεκινήσει μαθήματα! Ο υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος να στελεχωθούν τα ειδικά σχολεία και ΕΕΕΕΚ με μόνιμο προσωπικό, αλλά παρέπεμψε στα τέλη Δεκέμβρη (!) που η νέα ηγεσία θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή της κατάστασης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις. Υποσχέθηκε πάντως ότι θα φροντίσει άμεσα, με μετατάξεις και αποσπάσεις, να βρεθούν οδηγοί σχολικών λεωφορείων, για να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία που έχουν πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ