Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ
Μέτρα ουσιαστικής προστασίας τώρα!

Μαχητική η χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα

Από την πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης
Από την πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης
Τα αγωνιστικά τους βήματα ένωσαν χτες, στο κέντρο της Αθήνας, άνεργοι και απολυμένοι από τη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», τα κλωστήρια της Νάουσας και άλλοι κλωστοϋφαντουργοί, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά, αλλά και άμεση, ουσιαστική στήριξη όσων μένουν στο δρόμο. «Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση όλων των ανέργων που δημιούργησαν οι πολιτικές σας» σημείωνε το πανό του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, ενώ το πανό του Εργατικού Κέντρου Νάουσας αναδείκνυε πως οι εργάτες δε σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν: «Σταθερά στο δρόμο του αγώνα»!

«Τα προγράμματά σας είναι κοροϊδία, θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία», διαδήλωσαν αποφασιστικά οι άνεργοι και απολυμένοι με πορεία που έκαναν προς το υπουργείο Απασχόλησης, ξεμπροστιάζοντας τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών: «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση που είχε προηγηθεί στην πλατεία Βάθης υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ότι το ΚΚΕ στηρίζει ολόπλευρα και ουσιαστικά τους αγώνες των ανέργων, μέσα και έξω από τη Βουλή. Ακόμα επισήμανε πως, ακριβώς επειδή η ανεργία είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό, η σύγκρουση μ' αυτήν την πολιτική μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Την ολόπλευρη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων, που βρίσκονται άλλωστε σταθερά, στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην ανεργία, μετέφερε η Μαρία Τσαγκατάκη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στα αιτήματα των διαδηλωτών - που ζήτησαν ανάμεσα σ' άλλα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ, αλλά και να μην ισχύσουν τα όρια ενσήμων και ηλικίας που μπαίνουν σαν προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος ακόμα και τα ψίχουλα του Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης - η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου απάντησε με γενικόλογες υποσχέσεις ότι... «το υπουργείο θα τα δει». Απ' τη μεριά τους, οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι θα παραμείνουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Αλλά και ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου τους, αλλά και των άλλων κλάδων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρειάζεται πιο αποφασιστικός πολιτικός αγώνας (2007-06-23 00:00:00.0)
Πανεργατικός ξεσηκωμός (2006-05-16 00:00:00.0)
Τροπολογία εκτόνωσης των αντιδράσεων (2006-04-27 00:00:00.0)
Η απάντηση είναι ΑΓΩΝΑΣ! (2006-02-12 00:00:00.0)
«Θα νιώσουν την οργή μας!» (2006-02-01 00:00:00.0)
Σταθερά στο μετερίζι του αγώνα (2005-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ