Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Πανεργατικός ξεσηκωμός

Χαρακτήρα πανεργατικού συλλαλητηρίου αναμένεται να πάρει η κινητοποίηση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Πέμπτη 18 Μάη συνεχίζοντας τον αγώνα για πλήρη σταθερή δουλιά και σύνταξη για όλους, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσσου και θα αναδείξει την ξεκάθαρη απάντηση των εργαζομένων στο νέο εμπαιγμό από την κυβέρνηση και το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν στις πλάτες τους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΓΣΕΕ. Οι απολυμένοι και οι εργαζόμενοι κλωστοϋφαντουργοί σχεδιάζεται να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί να κατευθυνθούν με πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης.

Οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι της Νάουσας, με οργανωτή και καθοδηγητή το ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας παλεύουν και διεκδικούν: πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας, με 7.500 ένσημα.

Καθημερινά, στο πλαίσιο προπαγάνδισης της κινητοποίησης, πραγματοποιούνται εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων, αλλά και άλλων κλάδων. Τη μαζική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση προετοιμάζουν οι εποχιακοί εργάτες, οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα κυβοτοποιία.

Περιοδεία ΚΚΕ

Κλιμάκιο στελεχών της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μαζί με τον Βουλευτή Αγγελο Τζέκη θα επισκεφθεί, σήμερα Τρίτη, τη Νάουσα. Στις 4.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «ΚΙΟΣΚΙ» με θέμα: «Οι εξελίξεις στο θέμα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας και οι θέσεις του ΚΚΕ». Στη συνέχεια στις 7 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, τους εργαζόμενους και ανέργους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ