Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΣΟΣ
Ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού

Εκδήλωση την περασμένη Κυριακή από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας και την Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ

Η πρόταση για δημιουργία κρατικού εθνικού οργανισμού ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη οργάνωσης και ανάπτυξης της ακτοπλοΐας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νησιών, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας και η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ το πρωί της Κυριακής στο Λιμένα της Θάσου. Την πρόταση του ΚΚΕ παρουσίασαν ο Δ. Ζαχαριάδης, γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και ο Σάββας Τσιμπόγλου, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Ξεκαθάρισαν πως το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι στρατηγικής σημασίας, συνδέονται με την άμυνα της χώρας, την ανάπτυξη των νησιών και δεν μπορεί να είναι στα χέρια των εφοπλιστών, δεν μπορούν να λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος. Για να εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους ρόλο, για να μετατραπούν σε εργαλείο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να γίνουν περιουσία του λαού. Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού, να συμβάλουν στην προσπάθεια για αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και παράλληλα να δώσουν τη μάχη για την κατοχύρωση του δικαιώματος για τακτική, άνετη, ασφαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, κατοχύρωση του δικαιώματος της δουλιάς, ικανοποίηση των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Να παλέψουν για καθημερινά δρομολόγια, που να επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων όλου του νησιού, επαναλειτουργία των γραμμών Ν. Περάμου - Πρίνου και της γραμμής δελφινιού Νότιας Θάσου με πυκνά δρομολόγια και χρησιμοποίηση σύγχρονων πλοίων που να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Για μείωση της τιμής των εισιτηρίων. Για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών και επαναπρόσληψη όλων των ναυτεργατών που έχουν διωχτεί από τις ναυτιλιακές εταιρίες γιατί αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και την αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Στα άλλα νησιά

Στο πλαίσιο των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Ακτοπλοΐα στη Μυτιλήνη καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης, στις 7 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Αιγαίου. Αντίστοιχα, η Συντονιστική Επιτροπή στη Χίο διοργανώνει την Πέμπτη σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού για το θέμα της ακτοπλοΐας, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ