Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
«Τίποτα δε θα φρενάρει τους αγώνες μας»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κέρκυρα

Πέτροβας Σπύρος

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κέρκυρα
Μονόδρομος για την υπεράσπιση και διεύρυνση του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, μόνιμος και ανυπόταχτος αγώνας με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ. Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι στην προχτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Νότια Κέρκυρα τα ταξικά σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Απαιτώντας το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή, προβάλλοντας και διεκδικώντας το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και νεολαίοι έδωσαν αγωνιστικό, μαχητικό «παρών» στο Κάβο.

«Οσο το κεφάλαιο και οι εργοδότες, μαζί με την ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν εντείνουν την επίθεσή τους για την αύξηση των κερδών τους, για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση και ξεζούμισμα των εργαζομένων, τόσο θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους», επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Μπάνος. Ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σημείωσε: «Δεν πρόκειται όλο το επόμενο διάστημα τίποτα να μας φρενάρει. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων, οι καθυστερήσεις δεδουλευμένων, οι κλοπές των μισθών και ενσήμων, η εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών, οι απολύσεις συνδικαλιστών και μια σειρά από μέτρα της εργοδοσίας δε θα περάσουν», επισήμανε.

Ακολούθησε μαχητική πορεία, με αγωνιστικό παλμό, συνθήματα και πανό, η οποία διέσχισε τα εμπορικά μαγαζιά και τα ξενοδοχεία της περιοχής, πραγματοποιώντας σε ορισμένα από αυτά ολιγόλεπτες στάσεις διαμαρτυρίας όπου καταγγέλθηκε η ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων. Χαρακτηριστικό της αποδοχής των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων ήταν η επιβράβευση με χειροκροτήματα τουριστικών επισκεπτών της Κέρκυρας στο ξενοδοχείο CORFU SEA GARDENS μετά από ενημέρωση στην αγγλική γλώσσα των ταξικών σωματείων για το σκοπό της κινητοποίησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ