Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΑΝΗΣ
Κλείδωσαν το λουκέτο...

Η «τελευταία πράξη» για το «λουκέτο» του ιστορικού καπνεργοστασίου του Πειραιά, του ΚΕΡΑΝΗΣ, και το πέταγμα στις λίστες της ανεργίας των 141 εργαζομένων, «παίχτηκε» χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, οπότε και υπογράφηκε το πρακτικό για να τεθεί η εταιρία σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης.

Στο έγκλημα συνένοχοι καταγράφηκαν και οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου που έσπευσαν να παραβρεθούν και να προσυπογράψουν με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο. Μάλιστα, ο τελευταίος επιχειρώντας από πάνω να εμπαίξει και να προκαλέσει σύγχυση στους εργαζόμενους, δήλωσε ότι στο πρακτικό προστέθηκε ρύθμιση για τη διασφάλιση της λειτουργίας του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας, όταν η νομοθεσία και συγκεκριμένα το περιβόητο άρθρο 46α στο οποίο υπάχθηκε η εταιρία, προβλέπει καθαρά κλείσιμο του εργοστασίου και απόλυση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, παρά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας, να επικυρώσουν με την παρουσία τους μέσα στο υπουργείο αυτή τη διαδικασία, αρνήθηκαν να συμμετέχουν, ενώ είναι κοινή πλέον η απαίτησή τους, για Γενική Συνέλευση και απόφαση για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πρόταση που έχει καταθέσει η αγωνιστική παράταξη της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης, συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ