Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Εργα που διευκολύνουν τις μπίζνες

Οι διαπιστώσεις κλιμακίου του ΚΚΕ που περιόδευσε στις καμένες περιοχές με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλο

Τα έργα που γίνονται στη λίμνη του Καϊάφα (φωτ.) γίνονται μόνο για μπίζνες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Τα έργα που γίνονται στη λίμνη του Καϊάφα (φωτ.) γίνονται μόνο για μπίζνες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Τη στιγμή που οι κάτοικοι της Ηλείας κινδυνεύουν από τις πρώτες βροχές καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν είδος πολυτελείας, οι εργασίες στη Λίμνη Καϊάφα, που παραπέμπουν σε τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς! Μέσα σε όλα, έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα που προέκυψε με το πόσιμο νερό του νομού, μετά από χτεσινούς ελέγχους.

Τα παραπάνω διαπίστωσε από κοντά, κατά τη διάρκεια περιοδείας στις πυρόπληκτες περιοχές, το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο.

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στο Δασαρχείο Ολυμπίας στα Κρέστενα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα έργα που γίνονται στη λίμνη Καϊάφα, την «ιδιωτική περιοχή του ΕΟΤ». Εκεί, με πρόσχημα την αποφυγή «θυμάτων στο δρόμο και στις σιδηροδρομικές γραμμές από πτώσεις δέντρων», έχουν προχωρήσει οι εργασίες με κοπές καμένων αλλά και «ζωντανών» δέντρων, «μεγάλης ηλικίας και επικινδυνότητας», όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι.

Πρόκειται για έργα τα οποία βασίζονται στις προφορικές δεσμεύσεις του ΕΟΤ και της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» καθώς απουσιάζουν τα σχέδια και οι μελέτες υλοτόμησης και αναδάσωσης και αυτά που καταρτίζονται, δεν έχουν εγκριθεί από τη Δασική Υπηρεσία. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως ενδεχομένως τα έργα αυτά να συνδέονται με τη βούληση της κυβέρνησης για «αξιοποίηση» όχι μόνο της λίμνης Καϊάφα αλλά και όλης της περιοχής.

Δεν προχωρούν αντιπλημμυρικά έργα

Τα αντιπλημμυρικά έργα, όμως, που είναι αναγκαία και επείγοντα, ώστε να μην κινδυνέψουν οι κάτοικοι κυρίως της ορεινής Ηλείας, δεν έχουν προχωρήσει ούτε καν στο 20%! Αυτό, που άλλωστε συναντάται σε όλες τις περιοχές της χώρας οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποδεικνύει πως δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι πυρόπληκτοι έχουν αφεθεί από την κυβέρνηση στην τύχη τους, μπροστά στις πρώτες βροχοπτώσεις.

Και ενώ οι κάτοικοι έχουν φτάσει σε σημείο να ...εύχονται να καθυστερήσουν οι βροχές προκειμένου να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα από τις πλημμύρες, από την άλλη θα αρχίσουν να παρακαλάνε να βρουν πόσιμο νερό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από 257 δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών της νομαρχίας, το δίκτυο ύδρευσης 50 δημοτικών διαμερισμάτων έχει υποστεί εκτεταμένη μόλυνση από επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Παρ' όλα αυτά, μέχρι χτες, οι κάτοικοι δεν είχαν ενημερωθεί επίσημα ότι το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο.

Θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους

Ο Ν. Καραθανασόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Ζαχάρω, στην οποία έθεσε τα βασικά ζητήματα των αντιπλημμυρικών έργων, της λίμνης Καϊάφα, της κατασκευής της «Ιόνιας Οδού», του πλιάτσικου που γίνεται με τις ζωοτροφές, καθώς και των εκτιμήσεων και εργασιών αποκατάστασης στα καμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ακόμα δεν έχουν περάσει τα συνεργεία για αυτοψίες από αρκετές περιοχές.

Για το ζήτημα της λίμνης Καϊάφα ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες που διευκολύνουν τις επενδύσεις στον κλάδο των κατασκευών και του τουρισμού». Ομως, «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία της λαϊκής περιουσίας - είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Καραθανασόπουλος - αλλά και για να αποτρέψουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ακτής της Ζαχάρως αλλά και της αξιοποίησης της λίμνης Καϊάφα από επιχειρηματικά συμφέροντα». Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους της Ηλείας να οργανώσουν την πάλη τους για να πάρουν πλήρεις αποζημιώσεις για τα κατεστραμμένα σπίτια, για άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα και έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ