Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ανεμος... ΑΕΚ

Στην κορυφή και αήττητη η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα

Eurokinissi

Στην κορυφή και αήττητη η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα
Συν... Αστέρα Τρίπολης και χείρα κίνει. Η ΑΕΚ μετράει από την Κυριακή 4 στα 4 και δείχνει αποφασισμένη αλλά και ικανή, να υλοποιήσει το στόχο της. Μάλιστα όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή, αλλά αύξησε τη διαφορά της από τον (ως προχτές πιο πλησίον διώκτη της) Παναθηναϊκό.

Ρεσιτάλ ουσίας για τους πρωτοπόρους, στη Ν. Σμύρνη. Σε τέσσερα σουτ προς την εστία μέτρησαν 3 γκολ! Αντίθετα οι «κυανέρυθροι» δε βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ετσι έμειναν με τις εντυπώσεις για την εμφάνισή τους. Αλλά αυτό από ελάχιστα ως καθόλου το σκέπτονται στην ΑΕΚ, αφού πήραν αυτό που ήθελαν (3 πόντους).

Ο Φερέρ μίλησε για μεγάλο θρίαμβο «που ήρθε βάσει σοβαρής και υπεύθυνης δουλιάς». Πιο ειλικρινής ο Λυμπερόπουλος, αναγνώρισε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολη νίκη. Το ζητούμενο ήταν να πάρουμε τους βαθμούς με κάθε τρόπο». Από την πλευρά του ο Λίνεν δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του και πρόσθεσε: «Αξίζαμε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ήττα. Αν κερδίζαμε εμείς με αυτόν τον τρόπο που κέρδισε η ΑΕΚ, τότε σημαίνει ότι θα ήμασταν ομάδα κορυφής, γιατί μόνο αυτές οι ομάδες κερδίζουν χωρίς να παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Στην Τρίπολη από τη μια υπήρξε ένας ψυχωμένος και έξυπνα τοποθετημένος Αστέρας. Και από την άλλη ένας κάκιστος Παναθηναϊκός. Ετσι δεν προκαλεί απορία πώς οι γηπεδούχοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Αναγκάζοντας τους φιλοξενουμένους σε μια ήττα που τους έφερε στην πέμπτη θέση. Ο Πεσέιρο απένειμε τα εύσημα στους νικητές και πρόσθεσε: «Εμείς κάναμε κακό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε μεγάλες μπαλιές για να πετύχει γκολ και δεν είχε ευκαιρίες. Είχαμε έλλειψη κινήσεων. Στην επανάληψη δεχτήκαμε το γκολ. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά χωρίς την κατάλληλη οργάνωση».

Πάρα πολύ πιο εύκολα, απ' όσο δείχνει το τελικό 1-0, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Καλαμαριά. Οι «ερυθρόλευκοι», από την αρχή, δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας για εκπλήξεις στους φιλοξενούμενους. Ηταν απόλυτοι κυρίαρχοι, αλλά όχι εύστοχοι. Αυτή ήταν η μοναδική αιτία (καθοριστική παράμετρος της οποίας ήταν ο ατομισμός του Λούα Λούα) που ο δείκτης δεν ανέβηκε αρκετά ψηλότερα. Ο Λεμονής πάντως παρουσιάστηκε ικανοποιημένος: «Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο ήταν η σοβαρότητα που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Σίγουρα φοβήθηκα μήπως φάμε κάποιο γκολ, ωστόσο ήμασταν σοβαροί και δεν κινδυνεύσαμε».

Μεγάλη νίκη του Ατρομήτου στην Ξάνθη, η οποία έφερε την ομάδα των δυτικών συνοικιών στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Νικηφόρα πέρασε από την Κρήτη ο Αρης, «σκόνταψαν» Λάρισα, ΠΑΟΚ και Ηρακλής που παραχώρησαν ισοπαλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ